ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Και δεύτερος θάνατος σήμερα - Κατέληξε 66χρονος στο «Παπανικολάου»

Κορονοϊός: Και δεύτερος θάνατος σήμερα - Κατέληξε 66χρονος στο «Παπανικολάου»
INTIME NEWS

Ένας 66χρονος είναι το 265ο θύμα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς όπως έγινε γνωστό κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη, ένας ακόμα συμπολίτης μας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό ότι μία 88χρονη γυναίκα κατέληξε στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η 88χρονη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο 66χρονος, όσο και η 88χρονη, διέμεναν στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι, το οποίο αποτέλεσε εστία μετάδοσης του κορονοϊού. Συνολικά τα θύματα από το εν λόγω γηροκομείο ανέρχονται στα 18.

Χτες, Κυριακή (30/08), ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 157 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα καθώς και ακόμη δύο καταγεγραμμένους θανάτους.

Τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν ελάχιστα μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά η ανησυχία των επιστημόνων παραμένει, καθώς συνεχίζεται η έξαρση του κορονοϊού στις νεαρές ηλικίες.

«Πονοκέφαλο» σε επιστήμονες και κυβέρνηση προκαλεί και ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων ανευθυνότητας και απειθαρχίας, από πολίτες και επιχειρήσεις που δεν ακολουθούν τις οδηγίες για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας κορονοϊού, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Με τον αριθμό των κρουσμάτων να ξεπερνά τα 1.500 την τελευταία εβδομάδα και των θανάτων τους 20, οι αρχές έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων πρόληψης. Μικτά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, του ΕΟΔΥ και της αστυνομίας, διενεργούν σαρωτικούς ελέγχους για κορονοϊό στους ταξιδιώτες πτήσεων εσωτερικού από νησιά με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Πάρος, η Μύκονο και η Σαντορίνη.

«Κλειδί» για ασφαλή συμπεράσματα αποτελεί η επιστροφή στα αστικά κέντρα όλων των παραθεριστών του Αυγούστου, με τους ειδικούς να απευθύνουν έκκληση να ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Πάνω από 9.500 άτομα σε καραντίνα – Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα

Το φράγμα των 10.000 κρουσμάτων «έσπασε» η Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, εκ των οποίων πάνω από τα 9.000 βρίσκονται σε καραντίνα.

Με τα 157 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορoνοϊού ξεπέρασε τα 10.000, εκ των οποίων, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα 3.544 είναι ενεργά κρούσματα και 6.128 επαφές τους που βρίσκονται σε καραντίνα, συνολικά δηλαδή 9.672 άτομα.

Σκέψεις και για νέα μέτρα

Τα κρούσματα τον Αύγουστο αποτελούν πάνω από το 50% των συνολικών μολύνσεων που καταγράφηκαν στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας. Η δυναμική των αριθμών αποτελεί το κριτήριο για την επόμενη ημέρα, με τους επιστήμονες και την κυβέρνηση, να εξετάζουν νέα μέτρα για να «σπάσει» η αλυσίδα μετάδοσης του κορινοϊού, εάν τα υφιστάμενα δεν αποδώσουν.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA ο Χαράλαμπος Γώγος, στο «τραπέζι» υπάρχουν σκέψεις για καθολική χρήση της μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ενδεχόμενη αναζωπύρωση της πανδημίας το φθινόπωρο, συζητείται παράλληλα το ενδεχόμενο να κλείνουν τα πάντα τα μεσάνυχτα, σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Άνοιγμα σχολείων: 7 ή 14 Σεπτεμβρίου; Τι θα ισχύσει αν υπάρξει κρούσμα