ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία

Κορονοϊός: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία

Οι «πολέμιοι» της μάσκας με σύνθημά τους: «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΕΣΤ» και «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα την ώρα που κάθε ημέρα μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς και ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει τριψήφιος.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, από γονείς και άλλους που τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία και είναι ενάντια στην επιβολή μέτρων προστασίας και πρόνοιας στα σχολεία .

Με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» και «Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία», αλλά και κρατώντας πανό ενάντια στις μάσκες, εκατοντάδες διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού – μετά από διαδικτυακό κάλεσμα – στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στη συνέχεια έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μετά από πορεία μέσω της Τσιμισκή και στη συνέχεια της παραλιακής οδού, οι εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και πάλι στον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου από το οποίο και ξεκίνησαν το απόγευμα.

Οι διαμαρτυρόμενοι που συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα στο σημείο μέσα από διαδικτυακό κάλεσμα, επισήμαιναν ότι θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους δεν φορούσε μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό, κάτω από τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Συγκέντρωσεις και στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, από γονείς και οπαδούς που τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία και είναι ενάντια στην επιβολή μέτρων προστασίας και πρόνοιας στα σχολεία.

Όλα ξεκίνησαν από ένα διαδικτυακό κάλεσμα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για τη χρήση μάσκας.

Οι «πολέμιοι» της μάσκας με σύνθημά τους: «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΕΣΤ» και «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα την ώρα που τα κρούσματα καθημερινά παραμένουν σε τριψήφιο αριθμό.

Μικροεπεισόδια

Ομάδα ατόμων που συμμετείχε στη συγκέντρωση επιτέθηκε για άγνωστο λόγο εναντίον ενός ατόμου που περνούσε από το σημείο με πατίνι χτυπώντας τον και τραυματίζοντάς τον, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Να σημειωθεί ότι μέρος των συγκεντρωμένων που φορούσε μαύρα ρούχα επιτέθηκε φραστικά στα τηλεοπτικά συνεργεία που πήγαν να καλύψουν την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια τα ίδια άτομα προπηλάκισαν και έτρεψαν σε φυγή δύο άτομα που φέρονται ότι ήταν αλλοδαποί.

Πηγή: grtimes.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στήνουν προβοκάτσια οι Τούρκοι: Σχέδιο «πολιορκίας» του Καστελόριζου – Έτσι θα απαντήσει η Ελλάδα