ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ Καλύβια - Μήνυμα του 112 στους κατοίκους: Εκκενώστε τα σπίτια σας

Φωτιά ΤΩΡΑ Καλύβια - Μήνυμα του 112 στους κατοίκους: Εκκενώστε τα σπίτια σας

Προειδοποίηση και εντολή να εκκενώσουν τους οικισμούς «Άγιος Παντελεήμονας» και «Άρης Σαρωνίδας» εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στα Καλύβια.

Να εκκενώσουν οικισμούς του δήμου Σαρωνικού όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη μεγάλη πυρκαγιά καλεί τους κατοίκους με δύο μηνύματα μέσω του 112 η Πολιτική Προστασία.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 27 παιδιά και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

Στο ένα από τα δύο μηνύματα του 112 καλούνται επίσης να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από τους οικισμούς Άγιος Παντελεήμονας και Άρης Σαρωνίδας και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Αυτή την ώρα στην πυρκαγιά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, πέντε αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα είναι Σινούκ του στρατού. Επίσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι ο αρχηγός του ΠΣ αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Δείτε όσα συμβαίνουν ΤΩΡΑ στα Καλύβια ΕΔΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας: «Αν ο Ερντογάν κάνει το λάθος η απάντηση μας θα είναι συντριπτική»