ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Δεν ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία - Η απόφαση του δημάρχου

Μυτιλήνη: Δεν ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία - Η απόφαση του δημάρχου
INTIME NEWS

Δεν ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία του Δήμου Μυτιλήνης.

Με απόφαση του Δημάρχου Στρατή Κύτελη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού. Σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας και την παρουσία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης «η απόφαση αυτή ελήφθη για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι εξέφρασαν, μέσω Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, την ανάγκη για αναστολή έναρξης της σχολικής χρονιάς».

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στο νησί τις τελευταίες μέρες είναι έκρυθμη. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μείνει άστεγοι εδώ και τέσσερις ημέρες, με την κυβέρνηση να διαμηνύει πως η Μόρια δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι όπως είναι και πως θα χτιστεί νέα κλειστή δομή στο Καρά Τεπέ.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στους κατοίκους, όσο και στον κόσμο που βρίσκεται κυριολεκτικά στον δρόμο.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο «μυαλό» του παράφρονα Ερντογάν: Τα τρία σενάρια για το Oruc Reis - «Ακουμπά» το Καστελόριζο