ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Καταγγελία από Θεσσαλονίκη: Μάθημα σε υπόγειες αίθουσες και συνωστισμός στο προαύλιο

Κορονοϊός - Καταγγελία από Θεσσαλονίκη: Μάθημα σε υπόγειες αίθουσες και συνωστισμός στο προαύλιο
IN TIME

Σε μια απίστευτη καταγγελία, μόλις λίγες ώρες μετά το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω κορονοϊού, προχώρησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς

Ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN TV, δήλωσε πως υπάρχουν παιδιά που κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες και χωρίς εξαερισμό, όπως επίσης και σε αίθουσες που στήθηκαν σε διαδρόμους και παλιές αποθήκες.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκονά, το μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη είναι οι υπόγειες αίθουσες, τα ωράρια των καθαριστριών τα οποία και δεν καλύπτουν την πρωινή βάρδια, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν σχολεία που έχουν τμήματα των 25 ατόμων μέσα σε «πολύ πολύ μικρές αίθουσες».

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, ανέφερε σχετικά: «Πρέπει οι διευθυντές των σχολείων επειγόντως να μιλήσουν με τον Δήμο της περιοχής τους να βρεθεί χώρος», ενώ πρότεινε εναλλακτικά οι μαθητές να κάνουν μάθημα στην ύπαιθρο. «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε παιδιά να κάνουν μάθημα στο υπόγειο, είναι φρικτό», τόνισε.

Σχολείο – υγειονομική βόμβα και στα Διαβατά

Ακόμη ένα σχολείο δυνάμει υγειονομική βόμβα λειτουργεί στα Διαβατά της Χαλκιδικής, εκεί όπου 950 παιδιά από τρία δημοτικά σχολεία συνωστίζονται στον προαύλιο χώρο, στα διαλείμματα.

Συγκεκριμένα, στο συγκρότημα, συστεγάζονται το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Διαβατών (5505 παιδιά), ωστόσο στο προαύλιο βρίσκονται και τα παιδιά του 1ου δημοτικού της περιοχής, με αποτέλεσμα, στο διάλειμμα να πραγματοποιείται ακραίος συνωστισμός, με 950 παιδιά στον ίδιο χώρο.

Εκτός αυτού, οι αίθουσες στο συγκεκριμένο σχολείο είναι υπόγειες και δεν αερίζονται, ενώ κάθε αίθουσα έχει 26-27 μαθητές. Σήμερα, οι γονείς πραγματοποίησαν ακόμα μια κινητοποίηση διαμαρτυρία για το θέμα αυτό.

«Πήγαμε στο δημοτικό συμβούλιο, μιλήσαμε με την προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά και με τη νυν. Μέχρι και ερώτηση είχε γίνει στη Βουλή το θέμα για το σχολείο, αλλά δεν απαντήθηκε» τόνισε ο γραμματέας γονέων και κηδεμόνων Μιχάλης Μπενάκης στο Mega. «Ανησυχούμε, νιώθουμε ανασφάλεια, οι συνθήκες είναι ανθυγιεινές» πρόσθεσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Σύψας: «Οριζόντια τα νέα μέτρα στην Αττική»