ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα στους αυτοκινητόδρομους γαι την επέλαση του «Ιανού»

Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα στους αυτοκινητόδρομους γαι την επέλαση του «Ιανού»

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρμόδιες αρχές για τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης που θα επικρατεί το προσεχές 48ωρο.

Οι εταιρίες διαχείρισης κυκλοφορίας για να προληφθούν δυσάρεστες συνέπειες ανά περιφέρεια που προβλέπεται να επισκεφθεί ο μεσογειακός κυκλώνας, εκδίδουν χρηστικές οδηγίες και συμβουλές προς όσους σχεδιάζουν να κινηθούν στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Σε κάθε περίπτωση όμως και καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για σφοδρότατα φαινόμενα συνιστά στους οδηγούς που πρέπει να ταξιδέψουν:

  • Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).
  • Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075.

Επισημαίνεται ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Κλείνοντάς παρακαλούνται όλοι τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.

Από την πλευρά της η Κεντρική Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Σε κάθε περίπτωση όμως και καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για σφοδρότατα φαινόμενα συνιστάται στους οδηγούς που πρέπει να ταξιδέψουν:

  • Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας στο 801 700 7000 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 16:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00)
  • Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075.

Επισημαίνεται ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του.

  • Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Καταλήγοντας, παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.

Τέλος, ο Μορέας Α.Ε. εν όψει των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές της χώρας, συνιστάται στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας / Σπάρτης τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

  • Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
  • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και κινηθείτε μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι υαλοκαθαριστήρες του οχήματός σας είναι σε καλή κατάσταση και φροντίστε να έχετε επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός σας.
  • Σε περίπτωση που μεταφέρετε φορτίο στην οροφή του οχήματός σας, φροντίστε αυτό να είναι καλά ασφαλισμένο.
  • Προσαρμόστε τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητά σας στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
  • Κρατάτε απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
  • Αν σε περίπτωση ανάγκης χρειαστεί να σταματήσετε στον αυτοκινητόδρομο, σταματήστε μόνο δεξιά.
  • Ακολουθείτε τις οδηγίες της Τροχαίας και του προσωπικού του αυτοκινητοδρόμου.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε στο 1025 ή στο 2710 – 562.000.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός LIVE: Συναγερμός - Ο Ιανός «κύκλωσε» την Ελλάδα - Αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει»