ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές της Αττικής «αλωνίζει» ο ιός – «Μάσκα παντού στην Αθήνα»

Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές της Αττικής «αλωνίζει» ο ιός – «Μάσκα παντού στην Αθήνα»
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Τη χρήση μάσκας παντού στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ το βράδυ της Κυριακής (20/09) ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Στον απόηχο της αύξησης θανάτων και των διασωληνωμένων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ο Μανώλης Δερμιτζάκης δήλωσε χαρακτηριστικά «θα έθετα ένα στόχο τα κρούσματα να πέσουν στα 50 στο επόμενο ενάμιση μήνα» ζητώντας παρεμβάσεις.

«Καλό είναι τα κρούσματα να σταθεροποιηθούν ή να κατέβουν λιγάκι, αρκετό δεν είναι. Χρειάζονται πολλά μέτρα, και κατανοητά, τώρα… Ένα μέτρο που θα μπορούσε να μπει, είναι η χρήση μάσκας παντού μέσα και έξω στο κέντρο της Αθήνας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικού λοκντάουν, δηλώνοντας ότι τα τοπικά είναι η έσχατη λύση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, Κάτω Πατησιά, Κυψέλη, Σεπόλια, Κάτω Κυψέλη, είναι μεταξύ των περιοχών με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Οι επιδημιολόγοι παρατηρούν αυξημένο ποσοστό κρουσμάτων ανάμεσα σε ομάδες αλλοδαπών, λόγω των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουν και τις δυσκολίες πρόσβασης σε υποδομές υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής (20/09) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 170 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 89 εντοπίζονται στην Αττική.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15.142, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα 2.591 (17.1%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 6.348 (41.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συναγερμός στην Πέλλα - Δείτε τα σχολεία που κλείνουν σε όλη τη χώρα