ΕΛΛΑΔΑ

Δύσκολη νύχτα στον Έβρο: Στο δάσος της Δαδιάς το πύρινο μέτωπο

Δύσκολη νύχτα στον Έβρο: Στο δάσος της Δαδιάς το πύρινο μέτωπο

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που μαίνεται σε τμήμα του εθνικού δρυμού με πυκνή βλάστηση – Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για το πώς ξεκίνησε η φωτιά

Το προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς καίει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (1/10) στην περιοχή της Λευκίμμης.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα μέτωπα, που σημαίνει ότι οι προσπάθειες για τον περιορισμό τους θα είναι ολονύχτιες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο ενισχύονται, καθώς έρχονται μονάδες από πόλεις της Β. Ελλάδας, ωστόσο η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς μόλις έπεσε το σκοτάδι αποχώρησαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην επιχείρηση κατάσβεσης πλέον συμμετέχουν 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα. Την επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Τι λέει Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς για τις φωτιές:

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το χωριό δεν κινδυνεύει άμεσα αλλά με μια απότομη αλλαγή αέρα όλα αλλάζουν αναφέρουν κάτοικοι.

Με πληροφορίες από e-evros.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – «Σωτηρία»: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου - Πότε θα επαναλειτουργήσει η θωρακοχειρουργική