ΕΛΛΑΔΑ

Μαγιορκίνης: Είμαστε στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού - «Καμπανάκι» για την Αττική

Μαγιορκίνης: Είμαστε στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού - «Καμπανάκι» για την Αττική

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα είναι 399 ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου με την Αττική να εμφανίζει καθημερινά εδώ και κάποιες εβδομάδες περισσότερα από τα μισά ημερήσια κρούσματα.

Ο ίδιος εξήγησε πως, παρά την κόπωση που υπάρχει εντός κι εκτός Ελλάδας από τα μέτρα κατά του κορονοϊού, «είναι προφανές ότι έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας ενώ αναμένεται αύξηση της μεταδοτικότητας τον χειμώνα» και τόνισε πως η μάσκα και η απόσταση είναι τα όπλα μας.

Τον τελευταίο μήνα οι νέες διαγνώσεις κυμαίνονται μεταξύ 200 με 400 τις περισσότερες ημέρες με ήπιες αυξητικές τάσεις, είπε. Πρόσθεσε ότι ο κρίσιμος αριθμός των διασωληνωμένων ξεπερνάει τους 80 αυξάνοντας σταδιακά την πίεση στο σύστημα υγείας. Το μεγάλο βάρος του επιδημικού φορτίου παραμένει στην Αττική με περισσότερες από 50% των νέων εγχώριων διαγνώσεων σε καθημερινή βάση.

Στην Ευρώπη αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, αναφέροντας ενδεικτικά πως στη Βρετανία οι νέες μολύνσεις ξεπερνούν τις 5.000 ημερησίως και οι θάνατοι τους 60 ενώ στη Γαλλία τα κρούσματα είναι διπλάσια, περί τα 10.000 καθημερινά και οι νεκροί κατά μέσον όρο 50. Για την Ολλανδία ανέφερε πως καταγράφει επιθετική αύξηση στις μολύνσης της COVID-19, με τα κρούσματα να έχουν πενταπλασιαστεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ, αντιθέτως, η Γερμανία παρουσιάζει καλή επιδημιολογική πορεία.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επανέλαβε την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων για να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο και έκανε έναν απολογισμό της κατάστασης στην χώρα μας σε ό,τι αφορά την πανδημία.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους ελέγχους που γίνονται και τα πρόστιμα που επιβάλλονται, ενώ έκανε αναφορά και στα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία.

Δείτε στη Gallery αναλυτικά την εβδομαδιαία τακτική ενημέρωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αδιανόητη πρόκληση Ερντογάν: Ανοίγει την παραλία της Αμμοχώστου