ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάστηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας Π. Μαρκαντώνης

Καταδικάστηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας Π. Μαρκαντώνης

Επιβεβαιώθηκε η αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τις αυθαίρετες κατασκευές σε δημοτικό χώρο ενώ εκκρεμεί η υπόθεση της διπλομισθίας

Λαβράκι ήταν η αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τα έργα και τις ημέρες του κ. Π. Μαρκαντώνη, προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ύδρας και στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την αποκάλυψη ότι εισέπραττε παράνομα δύο μισθούς (σ.σ. έναν από τηνΕθνική Τράπεζα στην οποία είναι υπάλληλος κι άλλον έναν ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου), μία νέα καταδικαστική απόφαση εις βάρος του δημιουργεί μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα.

Σύμφωνα με απόφαση του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς με αριθμ 498/2010 ο κ. Μαρκαντώνης καταδικάστηκε σε 2 μήνες φυλάκιση (σε δεύτερο βαθμό) για την κατασκευή αυθαίρετου σε δημοτικό χώρο.

Πρόκειται για μία απίστευτη ιστορία που χρονολογείται από το 2007 όταν το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ύδρας προσπάθησε να νομιμοποιήσει αυτές τις κατασκευές. Η δημοτική αρχή Κοτρώνη με εισήγηση του σημερινού Αντιδημάρχου κ. Παστού πήρε κατά πλειοψηφία των υπ΄αριθμ 57/2007 απόφαση προκειμένου να «διασώσει» τον κ. Μαρκαντώνη.

Μειοψήφησαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Αναστόπουλος, Γεωργάς ενώ απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Περράκης

Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε ως παράνομη από τον τότε Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής και στη συνέχεια, μετά από καταγγελίες, πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Το παζλ

Η καταδικαστική απόφαση εις βάρος του κ. Μαρκαντώνη έρχεται να συμπληρώσει το παζλ αλλά ταυτόχρονα να αναδείξει και την «αλληλεγγύη» και «ανοχή» που δείχνει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Λιακόπουλος απέναντι στις καταγγελίες εις βάρος του κ. Μαρκαντώνη για το θέμα των δύο μισθών.

Είναι δεδομένο ότι έχουν υπάρξει παρεμβάσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάτι που αποδεικνύεται από τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται ο κ. Λιακόπουλος στο θέμα των κυρώσεων εις βάρος του κ. Μαρκαντώνη.

Τι έχει συμβεί

Η παράνομη μισθοδοσία του από το Δήμο Ύδρας αλλά και από την Εθνική Τράπεζα (έπρεπε να είχε επιλέξει τον έναν από τους δύο μισθούς), αποδείχθηκε.

Από τις 7 Δεκεμβρίου, με τη διαδικασία του επείγοντος, ο κ. Λιακόπουλος ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Μαρκαντώνη.

Έχουν περάσει δύο μήνες και έκτοτε αγνοείται η τύχη της υπόθεσης ενώ ο κ. Λιακόπουλος (διορισμένος στη θέση αυτή από το ΠΑΣΟΚ) σιωπά.

Προφανώς, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα, η κομματική αλληλεγγύη είναι ισχυρότερη από την εφαρμογή των νόμων. Οι κρατικοδίαιτοι του ΠΑΣΟΚ μπορούν να εισπράττουν παράνομων δύο μισθούς αλλά την ίδια ώρα να μειώνονται οι συντάξεις των 500 ευρώ και το επίδομα ανεργίας.

Αλήθεια, ο υπουργός Εσωτερικών και «εκσυγχρονιστής» κ. Γιαννίτσης, πολιτικός προϊστάμενος του κ. Λιακόπουλου, τι κάνει; Μάλλον δίνει συνεντεύξεις για το μέλλον ΠΑΣΟΚ...