ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Άμεσα οι συλλήψεις - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Άμεσα οι συλλήψεις - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.
ASSOCIATED PRESS (φωτογραφία αρχείου)

Σε εφαρμογή θα θέσει άμεσα η ΕΛ.ΑΣ. το σχέδιο για να προσέλθουν στις φυλακέςοι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, μετά και την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

«Μόλις ενημερωθούμε αρμοδίως για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα προχωρήσουν στην άμεση σύλληψή τους. Η αστυνομία είναι πανέτοιμη και γνωρίζει πού είναι ο καθένας» τονίζουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η ΕΛ.ΑΣ ενισχύει το σχέδιό της το οποίο αφορά τόσο τις συλλήψεις των καταδικασθέντων, όσο και την ασφαλή μεταφορά τους.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου:

  • Είχαν στηθεί σκοπιές στα σπίτια καταδικασμένων
  • Γίνονταν περιπολίες αποτροπής ακτιβιστικών-τρομοκρατικών ενεργειών
  • Υπάρχει ένα πλέγμα ασφαλείας για ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου σε «ακραίους» χώρους
  • Θα γίνουν μεταγωγές-«αστακός» προς τις φυλακές
  • Οι καταδικασθέντες θα μεταφερθούν σε διαφορετικές φυλακές, πτέρυγες και κελιά για να αποφευχθούν οι επιθέσεις εναντίον τους, ή και οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις.

Επίσης, θα υπάρχουν προπομποί ανίχνευσης κινήσεων και οπισθοφυλακή κατά τη μεταφορά των καταδικασθέντων.

Σημειώνεται ότι, η αστυνομία έχει προσδιορίσει την πιθανότητα συλλήψεων από την Πέμπτη και έπειτα.

Αναλυτικά οι ποινές για το «διευθυντήριο»

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Χρήστος Παππάς και ο Γιώργος Γερμενής, «το διευθυντήριο της ΧΑ» καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια, όπως είχε προτείνει η εισαγγελέας. Ενώ, 10 χρόνια φυλακή επιβλήθηκε στον Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Αρχίζοντας την ανακοίνωση των ποινών, η πρόεδρος της Έδρας ανακοίνωσε ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά και 10 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, 4 έτη για οπλοχρησία, 4 έτη για οπλοφορία και 4.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Το επόμενο θέμα που θα εξεταστεί από το δικαστήριο, αυτό των συγχωνεύσεων, του καθορισμού δηλαδή της συνολικής εκτιτέας ποινής, αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες. Έτσι παραμένει άγνωστο αν κατά την σημερινή διαδικασία θα κριθεί αν και ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis - Φίλης στο Newsbomb.gr: Ο Ερντογάν ξέρει πως οι Τούρκοι θα φύγουν ηττημένοι - Αν φύγουν