ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Κρούσματα σήμερα: Πάνω από 2.500 στα τέλη Νοεμβρίου - Εφιαλτική πρόβλεψη Λινού

Κορονοϊός - Κρούσματα σήμερα: Πάνω από 2.500 στα τέλη Νοεμβρίου - Εφιαλτική πρόβλεψη Λινού
IN TIME

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΗ Αθηνά Λινού, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ είπε ότι αν δεν αποδώσουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί και δεν εφαρμοστούν σωστά, υπάρχει κίνδυνος να ξεπεράσουμε τα 2.000 με 2.500 κρούσματα στα τέλη Νοεμβρίου.

Πρόσθεσε ότι ναι μεν τα περισσότερα τεστ αυξάνουν τον αριθμό των αναγνωρισμένων κρουσμάτων, αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Η κυρία Λινού είπε ότι εστίες κορονοϊού είναι και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πρέπει να ενισχυθούν με δρομολόγια. Μάλιστα πρότεινε με ένα είδος συμβάσεων να χρησιμοποιηθούν και τα τουριστικά λεωφορεία, αλλά και να μπουν στη μάχη και τα ταξί με ένα είδος κουπονιού που θα δίνεται στους πολίτες.

Όσον αφορά στο σύστημα υγείας, είπε ότι απλές κλίνες πάντα μας περίσσευαν και αν πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των θετικών, και ειδικά όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, τότε μπορεί να μην μας φτάνουν οι ΜΕΘ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κυρία Λινού είπε ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα πριν το lockdown που δεν έχουν αποφασισθεί ακόμα να χρησιμοποιηθούν, όπως περισσότερα τεστ, ειδικά στα σχολεία, αλλά και όπου είναι δυνατόν και βοηθάει και το κλίμα της χώρας μας το μάθημα σε ανοιχτούς χώρους.

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θετική στον κορονοϊό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως