ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι Δήμοι της Αττικής με τα περισσότερα κρούσματα

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι Δήμοι της Αττικής με τα περισσότερα κρούσματα
In Τime

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ποιοι Δήμοι της Αττικής έχουν τα περισσότερα κρούσματα – Οι δραστηριότητες που δεν θα σταματήσουν στην ελληνική επικράτεια παρά τα αυστηρά μέτρα.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το Star, Περιστέρι, Πετρούπολη και Ίλιον ανησυχούν πολύ την κυβέρνηση και τους επιστήμονες, καθώς - με βάση τα καινούργια στοιχεία - εκεί έχουμε και τα περισσότερα κρούσματα.

Δύσκολη είναι και η κατάσταση και στον Δήμο Αθηναίων ενώ «κόκκινες γειτονιές» είναι η Πατησίων, η πλατεία Κυψέλης και το Μοναστηράκι.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρασκευή (30/10) αναμένεται να ανακοινωθούν νέα σκληρά μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί το lockdown στην Αττική, σε κάθε περίπτωση όμως δύο δραστηριότητες δε θα σταματήσουν ούτε στο Λεκανοπέδιο ούτε πουθενά:

  • Το λιανεμπόριο - και όχι μόνο για την οικονομία - αλλά και γιατί έχει τα λιγότερα κρούσματα. Οι μικρομεσαίοι καταστηματάρχες φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων.
  • Τα σχολεία. Αυτή τη στιγμή δε λειτουργούν 353 μονάδες ή τμήματα σε σύνολο 14.000 σχολείων. Κι αυτά κυρίως γιατί ασθένησαν ή είναι σε καραντίνα εκπαιδευτικοί.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Τα νέα μέτρα που «κλείδωσαν» - Τι θα αποφασιστεί για την Αττική

Στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού έχουν περάσει 7 περιοχές, καθώς σε καθεστώς lockdown εντάσσονται από την Παρασκευή Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη, ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πάντως η εκτίμηση των λοιμωξιολόγων είναι ότι δεν βρισκόμαστε ακόμα στο «σημείο μηδέν» και υπάρχει η δυνατότητα να συγκρατηθεί η εξάπλωση της πανδημίας. Ενώ όπως τόνισε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας «τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα στην Ελλάδα θα φθάσουν τα 3.000 – 3.500».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει νέο πακέτο μέτρων που θα ενεργοποιηθεί άμεσα και θα έχει χρονικό ορίζοντα ενός μήνα.

Έως το βράδυ της Πέμπτης, οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζονταν, προκειμένου να «ζυγιστούν» οι εισηγήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, τις οποίες ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σήμερα.

Μέχρι στιγμής, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποιες αποφάσεις θα καταλήξει ο πρωθυπουργός, όσον αφορά στα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα. Ωστόσο, στο προσκήνιο βρίσκονται ορισμένα βασικά σενάρια.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ανάμεσα στις προτάσεις των ειδικών που θα πάρει στα χέρια του ο πρωθυπουργός, περιλαμβάνονται:

  • Μάσκες παντού, ακόμα και στις «πράσινες» περιοχές.
  • Περαιτέρω περιορισμός του ωραρίου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τα σενάρια εξετάζεται οι επιχειρήσεις εστίασης (μπαρ, εστιατόρια) να κλείνουν στις 21:00 ή στις 22:00.
  • Απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 00:30, μισή ή μία ώρα μετά το κλείσιμο της εστίασης
  • Παράταση της τηλεργασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό για τις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» -μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Στόχος της κυβέρνησης παραμένει πάντα η αποφυγή ενός καθολικού lockdown. Για το λόγο αυτό, η κίνηση της περαιτέρω ενίσχυσης των μέτρων θα γίνει άμεσα, με το μεγάλο στοίχημα να είναι οι παρεμβάσεις που θα ανακοινωθούν να εφαρμοστούν με απόλυτο τρόπο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Lockdown: Αυτό το μέτρο δεν θα ισχύει σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα