ΕΛΛΑΔΑ

Deree: Υποτροφίες για ευκαιρίες εκπαίδευσης στο εξωτερικό σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λάτση

Deree: Υποτροφίες για ευκαιρίες εκπαίδευσης στο εξωτερικό σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λάτση

Το Πρόγραμμα «Latsis Foundation Study Abroad Scholarships», προϊόν της συνεργασίας των δύο οργανισμών, προσφέρει ευκαιρίες πρόσβασης σε έγκριτα πανεπιστήμια του εξωτερικού και υπόσχεται  ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη στους υποτρόφους.

Το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ξεκινάει μια νέα συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος και για τα επόμενα 3 χρόνια, φοιτητές ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων που παράλληλα παρακολουθούν μαθήματα στο Deree, καθώς και προπτυχιακοί φοιτητές του Deree, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν υποτροφίες που θα τους παρέχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα εξάμηνο ή καλοκαιρινό πρόγραμμα σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης και παγκοσμίως.

Τo Study Abroad Program (Πρόγραμμα Σπουδών στο Εξωτερικό) έχει στόχο να εμπλουτίσει την ακαδημαϊκή τους εμπειρία, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να διευρύνουν τη διαπολιτισμική τους ταυτότητα και τον ρόλο τους ως πολιτών του κόσμου μέσω της φοίτησής τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.Το Πρόγραμμα εξασφαλίζει στους φοιτητές την πρόσβαση σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο παγκόσμιο δίκτυο εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν για ένα εξάμηνο ή να παρακολουθήσουν μαθήματα στο πλαίσιο καλοκαιρινών προγραμμάτων και να μεταφέρουν τους βαθμούς που έχουν πετύχει στο εξωτερικό στη βαθμολογία του πτυχίου τους.

Το Πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς αξιόλογους νέους και νέες, που επί του παρόντος αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, να αποκτήσουν χρήσιμες δεξιότητες, απαραίτητες για να αξιοποιήσουν προσωπικές και επαγγελματικές ευκαιρίες διεθνώς, οι οποίες θα ήταν απρόσιτες για αυτούς διαφορετικά. Σε μια περίοδο όπου ο κόσμος ταλανίζεται από μία παγκόσμια πανδημία, έργα που προωθούν τη διεθνή συνεργασία προσφέρουν ένα φως ελπίδας για την επόμενη περίοδο.

Ανακοινώνοντας το Πρόγραμμα, ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Dr. David G. Horner, δήλωσε: «Σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό να βλέπουμε οργανισμούς όπως το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση να υποστηρίζουν την αποστολή μας να προσδίδουμε αξία στους φοιτητές μας, την Ελλάδα και την παγκόσμια κοινότητα. Είμαστε ευγνώμονες που το Ίδρυμα υποστηρίζει άξιους νέους και νέες που φοιτούν στο Κολλέγιο να γίνουν πολίτες του κόσμου και να συμβάλλουν σε μια καλύτερη κοινωνία».

Η κα Εύα Λιανού, Γενική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, σημείωσε: «Το Πρόγραμμα “Latsis Foundation Study Abroad Scholarships” είναι απόρροια της δέσμευσης του Ιδρύματος να ενισχύει την πρόσβαση στην εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. Με δεδομένο ότι όλο και περισσότεροι φοιτητές και φοιτήτριες ενδιαφέρονται για προγράμματα σπουδών στο εξωτερικό, γίνεται εμφανές ότι η εμπειρία σπουδών εκτός Ελλάδος έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης. Σε συνεργασία με το Ίδρυμά μας, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος θα προσφέρει σε φοιτητές και φοιτήτριες την ευκαιρία να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους, να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και, κυρίως, θα τους βοηθήσει να επωφεληθούν από τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα κορυφαίων πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο. Είμαι χαρούμενη που θα συμβάλουμε στην ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών, που με τη σειρά τους θα ωφελήσουν σημαντικά τις κοινότητές τους. Η συνεργασία του Ιδρύματος με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος θα ενισχύσει τις δυνατότητες της νεότερης γενιάς στην Ελλάδα, ενθαρρύνοντας τους νέους και τις νέες να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να συνδυάσουν σημαντικά ακαδημαϊκά επιτεύγματα με κριτική σκέψη και υπεύθυνη δράση».

Σχετικά με το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό τη συνέχιση της φιλανθρωπικής κληρονομιάς και της αφοσίωσης του επιχειρηματία Γιάννη Λάτση στην κοινωνική ανάπτυξη, με ιδιαίτερη έμφαση στην πατρίδα του, την Ελλάδα. Από την ίδρυσή του, το Ίδρυμα έχει ως στόχο την καλύτερη και αμεσότερη ανταπόκρισή του στις τρέχουσες κοινωνικές ανάγκες, μέσω της υλοποίησης δράσεων που συμβάλουν στη διαμόρφωση μιας πιο σύγχρονης, δίκαιης και ανοιχτής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, το Ίδρυμα σχεδιάζει και διαχειρίζεται δικά του προγράμματα και χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες μη κερδοσκοπικών οργανισμών που εμπίπτουν σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως εκπαίδευση, τέχνες και πολιτισμός, επιστήμη, δημόσια υγεία και κοινωνική πρόνοια και ανάπτυξη. Το Ίδρυμα συνεργάζεται στενά με φορείς της κοινωνίας των πολιτών σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής του, με σκοπό τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αντίκτυπου της δράσης του. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση είναι μέλος του European Venture Philanthropy Association και του European Foundation Centre.

­