ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Βατόπουλος: Αυξήθηκε η δυνατότητα του ιού να μεταφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο

Κορονοϊός - Βατόπουλος: Αυξήθηκε η δυνατότητα του ιού να μεταφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο

Γιατί συμβαίνει αυτό σύμφωνα με τον ο καθηγητή μικροβιολογίας, Αλκιβιάδη Βατόπουλο

«Καμπανάκι» κινδύνου κρούει ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι αυξήθηκε υπέρμετρα η δυνατότητα του κορονοϊού να μεταφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις επικρατεί συνωστισμός, ενώ γίνεται και κακή χρήση της μάσκας από τους πολίτες.

«Ο πυρήνας των μέτρων είναι να ελαττωθεί η δύναμη που έχει ο ιός να πηγαίνει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Πρέπει να ελαττωθεί κατά το δυνατόν η δυνατότητα συνωστισμού ανθρώπων. Κυρίως δεν πρέπει να έρχονται άγνωστοι μεταξύ τους σε επαφή.

Οι οικογένειες εντάξει, οι επαγγελματικές ομάδες που δουλεύουν στο ίδιο γραφείο εντάξει, μια τάξη μαθητών εντάξει… να μην μπλέκονται πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι προφανές ποιες είναι οι στενές επαφές ενός κρούσματος. Το τυπικό είναι να έχεις μείνει κοντά στο κρούσμα πάνω από 20 λεπτά και λιγότερο από 1,5 μέτρο είτε να μένεις στο ίδιο σπίτι είτε να είσαι στην ίδια τάξη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ στη Σάμο - Live Blog: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό