ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown - Τσιόδρας: Το σύστημα Υγείας θα πιεστεί τις επόμενες μέρες

Lockdown - Τσιόδρας: Το σύστημα Υγείας θα πιεστεί τις επόμενες μέρες

Lockdown: Τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας τις τελευταίες εβδομάδες παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά την ανακοίνωση του γενικού lockdown από τον Πρωθυπουργό.

Το σύνολο των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τις 1.600 μέσα σε 7 ημέρες, ενώ από το τέλος Οκτωβρίου και μετά έχει αυξηθεί η μεταδοτικότητα του ιού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Αναφορικά με τα τεστ, όπως είπε αυτά εικοσαπλασιάστηκαν τον τελευταίο μήνα. Ειδικότερα η άνοδος στα τεστ ξεπερνά το 9% το τελευταίο δεκαήμερο.

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε πως το σύστημα Υγείας θα πιεστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στα νοσοκομεία παρά παίρνουν εξιτήριο. Σύμφωνα με τον ίδιο οι διασωληνωμένοι βρίσκονται στους 191 οι τις τελευταίες ημέρες, ενώ στο 78% βρίσκεται η κάλυψη κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη και στο 66% στην Αττική.

Στην ηλικία άνω των 65 ετών όπου κλιμακώνεται ο κίνδυνος για επιπλοκές, έχουμε περισσότερα από 1.000 άτομα με τον ιό. Γίνονται περισσότερα από 20.000 τεστ καθημερινά σε όλη την Ελλάδα - Αυξάνεται η θετικότητα στα τεστ, ξεπερνά το 9%. Από τις 26/10 και μετά μπαίνουν περισσότεροι άνθρωποι στα νοσοκομεία από ότι βγαίνουν - Νοσηλεύονται και άνθρωποι ηλικίας 45 - 54 ετών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή οι θάνατοι αφορούν κυρίως τους ηλικιωμένους ανθρώπους άνω των 75 ετών, ωστόσο παρατηρείται μία μικρή αύξηση και στην αμέσως προηγούμενη ηλικιακή ομάδα.

Όπως είπε, ποτέ ξανά στη σύγχρονη ιστορία δεν είχαμε 1.600 ασθενείς με πνευμονία να νοσηλεύονται ταυτόχρονα.

Ο καθηγητής έκρουσε «καμπανάκι» κινδύνου εκφράζοντας φόβους μήπως τα fake news επηρεάσουν την αντίδραση του κόσμου απέναντι στην επιδημία και στο εμβόλιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Μητσοτάκης: Επίδομα 800 ευρώ αντί 534 για τον Νοέμβριο