ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 38 νέοι θάνατοι μέσα σε λίγες μόνο ώρες

Κορονοϊός: 38 νέοι θάνατοι μέσα σε λίγες μόνο ώρες

Ακόμα 38 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες.

Πρόκειται για θανάτους που καταγράφηκαν από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί και σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και κάποιοι συμπολίτες μας οι οποίοι ήταν νεαρότεροι σε ηλικία, όπως δύο 45χρονοι με υποκείμενα νοσήματα και μία 53χρονη στο νοσοκομείο Κατερίνης για την οποία δεν αναφέρθηκαν υποκείμενα νοσήματα.

«Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο»

Μετά το τραγικό ρεκόρ των 71 θανάτων της Κυριακής, ο αριθμός των διασωληνωμένων που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τον ΕΟΔΥ, καταδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Όπως σημείωσε και ο εντατικολόγος στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Ευάγγελος Καϊμακάμης, το σύστημα υγείας πιέζεται αφόρητα και η κατάσταση θυμίζει πόλεμο.

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, το προσωπικό λειτουργεί στα όριά του. Μπορούμε να πούμε ότι δουλεύουμε στο 120 – 150% των δυνατοτήτων μας και των αντοχών μας. Το κύμα των ασθενών είναι τεράστιο και δύσκολα διαχειρίσιμο» σημείωσε ο εντατικολόγος του «Παπανικολάου». Είναι ενδεικτικό πως μέσα σε μια εβδομάδα έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία περισσότεροι από 1500 συμπολίτες μας λόγω κορονοϊού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Κυλιόμενο «λουκέτο» μέχρι την Άνοιξη - Tα τρία μέτωπα της πανδημίας