ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Όχι ταυτόχρονη άρση του lockdown σε όλες τις περιοχές

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Όχι ταυτόχρονη άρση του lockdown σε όλες τις περιοχές

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: To lockdown δεν πρέπει να αρθεί ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές δηλώνει στο Newsbomb.gr o Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παράταση της καραντίνας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή τις επόμενες ημέρες θα παραμείνει υψηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων, των θανάτων και των νοσηλευόμενων, καθώς η τρέχουσα επιδημιολογική εικόνα είναι ουσιαστικά αυτό που επικρατούσε πριν από 20 ημέρες, αφού από τη στιγμή που νοσεί κάποιος, η ανάγκη νοσηλείας ή διασωλήνωσης εμφανίζεται επί το πλείστων μετά από 2 με 3 εβδομάδες.

Για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βασιλακόπουλος σημειώνει πως θα πρέπει να εφαρμοστεί καθολικό lockdown, καθώς δεν τηρούνται τα μέτρα, γι’ αυτό το λόγο έχουν και μικρότερη αποτελεσματικότητα από αυτή που αναμενόταν. Σύμφωνα με τον καθηγητή το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας και το ότι ήμασταν έξω, όποια λάθη κάναμε δεν είχαν αντίκτυπο, αλλά στην τρέχουσα συγκυρία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αναφορικά με την Αττική ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ δήλωσε πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια σταθεροποίηση, γεγονός που προκαλεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή.

Σχετικά με τη συγκέντρωση για τα γενέθλια του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ο κ. Βερβεσός θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. «Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο θα πρέπει να μην προκαλείς και να δίνεις εσύ πρώτος το σωστό παράδειγμα», προσέθεσε. Στην ερώτηση για το χρονικό ορίζοντα που θα έρθει το εμβόλιο στη χώρα μας, ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε πως αυτό θα συμβεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 και πως την Άνοιξη τα πράγματα με τον κορονοϊό θα είναι πολύ καλύτερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το εμβόλιο της Pfizer πιθανότατα στο τέλος της εβδομάδας θα λάβει την έγκριση από τις βρετανικές αρχές και στις 10 Δεκεμβρίου από τις αμερικανικές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έρχονται τέσσερα αυστηρά μέτρα – Φόβος για νέο κύμα της πανδημίας τον Ιανουάριο