ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μαζί με την P&G στο πλευρό των άστεγων συνανθρώπων μας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μαζί με την P&G στο πλευρό των άστεγων συνανθρώπων μας

Ανακοινώνουν ένα ετήσιο πρόγραμμα πολλαπλών δράσεων στήριξης, στις 3 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας

Η P&G, εδώ και 60 χρόνια αγγίζει καθημερινά μέσα από γνωστά προϊόντα, όπως τα Pampers, το Ariel, το Fairy και την Always, κάθε Ελληνικό σπίτι φροντίζοντας τις μικρές και μεγάλες στιγμές της καθημερινής ζωής. Και ενώ για τους περισσότερους από εμάς το «σπίτι», στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, έχει γίνει το καταφύγιό μας, την ίδια στιγμή για κάποιους ανθρώπους γύρω μας η έννοια «σπίτι» είναι μακρινή και η καθημερινότητα είναι πολύ πιο σκληρή. Οι άστεγοι συνάνθρωποί μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ, με τους κινδύνους της πανδημίας να απειλούν περισσότερο τις ευάλωτες ομάδες, δοκιμάζονται από τις σκληρές συνέπειες της αστεγίας.

Για την προστασία και τη φροντίδα των ευάλωτων αυτών ομάδων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μαζί με την P&G ενώνουν τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν ένα πρόγραμμα πολλαπλών δράσεων στήριξης 2.000 άστεγων συνανθρώπων μας, στα μεγάλα αστικά κέντρα στη χώρα μας – Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Από το Νοέμβρη και για τους επόμενους 12 μήνες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μία κινητή μονάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επανδρωμένη με εθελοντές Σαμαρείτες, νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς, θα καλύπτει βασικές ανάγκες των αστέγων σε τρόφιμα, ρουχισμό, κουβέρτες καθώς και θα προσφέρει ιατρική, υγειονομική και οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, δήλωσε σχετικά: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει διαχρονικά την πολιτεία στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών και υγειονομικών κρίσεων. Στο πλαίσιο των πολυδιάστατων και πολυποίκιλων δράσεων του Ε.Ε.Σ. εντάσσεται και η στοχευμένη ανθρωποκεντρική ενεργητική προσέγγιση (streetwork) ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι άστεγοι. Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη των ανθρώπων που διαβιούν σε συνθήκες αστεγίας, μέσω της προσφοράς βασικών ειδών υγειονομικής φροντίδας, της παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και της έγκαιρης-έγκυρης ενημέρωσής τους, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού. Είναι σημαντικό για εμάς σε αυτήν την προσπάθεια να έχουμε αρωγούς, όπως η P&G, ώστε να μπορούμε να επεκτείνουμε και να ενδυναμώνουμε ακόμα περισσότερο το έργο μας».

Η πρωτοβουλία αυτή είναι πολύ σημαντική για την P&G που όπως δεσμεύεται να φροντίζει με τα προϊόντα της την υγεία και υγιεινή εκείνων που τα εμπιστεύονται καθημερινά, αναλαμβάνει και την ευθύνη να στέκεται δίπλα και στους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας, στηρίζοντάς τους στη δική τους καθημερινότητα.