ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τι θα πει απόψε ο Αρκουμανέας στην ενημέρωση για τα περί διπλών καταγραφών

Κορονοϊός: Τι θα πει απόψε ο Αρκουμανέας στην ενημέρωση για τα περί διπλών καταγραφών

Απόψε το απόγευμα στην ενημέρωση για την Covid 19 θα είναι και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας - Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr o κ. Αρκουμανέας θα δώσει επαρκείς απαντήσεις για όλα όσα γράφτηκαν σε μερίδα του Κυριακάτικου Τύπου

«Καταγραφή και αρχείο των κρουσμάτων, των εισαγωγών και των θανάτων γίνεται μόνον από τον ΕΟΔΥ και από καμία άλλη ιδιωτική εταιρεία». Αυτό θα ισχυριστεί στην απογευματινή ενημέρωση ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και θα μιλήσει με data και στοιχεία. Η καταγραφή γίνεται από το σύστημα ΗΔΙΚΑ που εδώ και χρόνια έχει σύμβαση με το δημόσιο.

Στην καταγραφή των αρχείων καμία άλλη εταιρεία δεν έχει εμπλοκή όπως τονίζουν από την κυβέρνηση. Οι πληροφορίες συλλέγονται από τα νοσοκομεία και τα κρατικά και τα ιδιωτικά αλλά και από τα κατά τόπους κέντρα Κινητών Ομάδων Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τα λεγόμενα ΚΟΜΥ.

Σύμβαση με άλλη ιδιωτική εταιρεία για τη δημιουργία Μητρώου Ασθενών δεν υπάρχει και αυτό το λένε κατηγορηματικά και στον ΕΟΔΥ και στην κυβέρνηση. Οι συμβάσεις προσωπικού με ιδιωτική εταιρεία για τον εντοπισμό κρουσμάτων είναι ένα άλλο πράγμα και δεν έχει σχέση με το Μητρώο του ΕΟΔΥ τα στοιχεία του οποίου όπως λένε οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αδιαμφισβήτητα.

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να ξεκαθαρίσει αναλυτικά ο κ. Αρκουμανέας στην απογευματινή ενημέρωση.

Παρόλα αυτά γρίφος παραμένει το πώς προέκυψε η διαρροή του θέματος σε δύο εφημερίδες, ενώ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν υπάρχουν κόντρες μεταξύ των εμπλεκομένων στην διαχείριση της κρίσης. Αυτό δύσκολα μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος, αλλά εξίσου δύσκολα μπορεί να το διαψεύσει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για άρση lockdown: Nα σταματήσει η συζήτηση για τις ημερομηνίες