ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Λαμία: Η αιωνόβια γιαγιά που βάζει κάτω την Covid-19

Κορονοϊός - Λαμία: Η αιωνόβια γιαγιά που βάζει κάτω την Covid-19

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Στο «κόκκινο» το σύστημα Υγείας στη Φθιώτιδα μετά και τα μαζικά κρούσματα στο Γηροκομείο…

Σε επιφυλακή παραμένουν οι υγειονομικές αρχές μετά τα 14 κρούσματα σε περιθαλπόμενους σε Γηροκομείο της Λαμίας και τα επαναληπτικά τεστ που θα διεξαχθούν την Τρίτη (8/12) το πρωί από Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ.

Σε πρώτη φάση στο Νοσοκομείο Λαμίας εξετάστηκαν τρία από τα παραπάνω περιστατικά, εκ των οποίων μόνο το ένα παρέμεινε για νοσηλεία στην κλινική covid του Πέτρινου κτηρίου.

Τα άλλα δύο, ανάμεσα σε αυτά και μία γιαγιά 100 ετών, επέστρεψαν κανονικά στη Δομή και θα παρακολουθούνται από το γιατρό του Ιδρύματος, καθώς φαίνεται να περνάνε σχετικά ήπια την ασθένεια. Θα ακολουθήσουν όμως άλλοι πέντε περιθαλπόμενοι οι οποίοι επίσης θα υποβληθούν σε αξονική τομογραφία για να ελεγχθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Η κατάσταση στη Φθιώτιδα μέχρι και την αποκάλυψη των κρουσμάτων στο Ίδρυμα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων ήταν απολύτως σταθερή, ακόμη και έτσι όμως προβλημάτιζε τους επιστήμονες που περίμεναν η πανελλαδική μείωση κρουσμάτων να αποτυπωθεί και στην περιοχή μας. Πλέον το σύστημα είναι στο «κόκκινο» σε συνδυασμό με τα συνεχιζόμενα περιστατικά που συνωστίζονται στη ΜΕΘ κορονοϊό και στο Πέτρινο κτήριο που για μία ακόμη ημέρα έχει πάνω από 50 ασθενείς, ενώ η ανησυχία αυξήθηκε με την τελευταία ανακοίνωση των 42 περιστατικών covid-19.

Πηγή: lamiareport.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Χαστούκι» Ισραήλ στον Ερντογάν: Ποια κοινή ΑΟΖ; Καμία συνεργασία με τους Τούρκους