ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Αποκλεισμένοι 15 κάτοικοι – Πλημμύρες και κατολισθήσεις από το πέρασμα της κακοκαιρίας

Καρδίτσα: Αποκλεισμένοι 15 κάτοικοι – Πλημμύρες και κατολισθήσεις από το πέρασμα της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία: Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν κάτοικοι χωριών στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις

Δεκαπέντε περίπου κάτοικοι του Λεοντίτου βρίσκονται αποκλεισμένοι χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο σύμφωνα με το Δήμαρχο Αργιθέας Α. Στεργίου μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που δημιουργήθηκαν τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (9/12).

Προβλήματα επίσης υπάρχουν στο δρόμο προς τον οικισμό Ζερβό του Μεσοβουνίου όπου έχει δοθεί πρόσβαση προσωρινά από άλλο δρόμο (από Καρυά) ενώ στο ίδιο σημείο υπάρχει και πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία:

Αναλυτικά η ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή Αργιθέας:

«Δυστυχώς οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών δημιούργησαν εκ νέου πρόβλημα στον προσωρινό δρόμο για το Λεοντίτο και στον δρόμο προς τον οικισμό Ζερβό Μεσοβουνίου (στη γέφυρα).

Σχετικά με την περίπτωση του Λεοντίτου, από το πρωί, σε συνεργασία με την Π.Ε. Καρδίτσας, επιχειρούμε να δώσουμε λύσεις ωστόσο η στάθμη του νερού δεν επιτρέπει στους χειριστές να ολοκληρώσουν την αποκατάσταση της ζημιάς. Σημειωτέον, πως ακόμα τα φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη και δυσχεραίνουν τις όποιες προσπάθειες.

Μια πρώτη εκτίμηση στην παρούσα φάση είναι πως η προσβασιμότητα θα ανακτηθεί στα επόμενα 2-3 24ωρα, εφόσον και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Αυτή τη στιγμή είναι αποκλεισμένοι 15 περίπου κάτοικοι στο χωριό, χωρίς κανένας να διατρέχει κάποιον κίνδυνο.

Αναφορικά με το Ζερβό Μεσοβουνίου, έχει δοθεί προσωρινή πρόσβαση από άλλο δρόμο από την Καρυά (οικισμός Παλαιοχωράκι). Υπάρχει επίσης βλάβη στην ηλεκτροδότηση στο σημείο και προσπαθούμε να συμβάλλουμε με γεννήτρια.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον Πρόεδρο Λεοντίτου Λάμπρο Καραμπίνη και τον Πρόεδρο Μεσοβουνίου Γιώργο Θάνο, καθώς και με τους περισσότερους κατοίκους.

Σε περίπτωση κατά την οποία υπάρξει οποιαδήποτε επείγουσα ανάγκη, έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Πολιτική Προστασία, Αστυνομία, Πυροσβεστική) και είναι πρόθυμοι να συνδράμουν.

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία αλλά θα είμαστε συνεχώς δίπλα στους κατοίκους τις επόμενες ώρες σε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο δεν υπάρχει κάποιο καινούριο πρόβλημα, καθώς Δήμος και Π.Ε. Καρδίτσας, αντιμετώπισαν τις έως τώρα βραχοπτώσεις.

Για οτιδήποτε προκύψει, είμαστε στη διάθεση όλων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Απόκοσμες εικόνες στην Αθήνα – Το σπάνιο φαινόμενο που «έβαψε» κόκκινο τον ουρανό