ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος: «Τυφλό και απρόσωπο» το σύστημα εμβολιασμού – Πρέπει να αλλάξει

Εξαδάκτυλος: «Τυφλό και απρόσωπο» το σύστημα εμβολιασμού – Πρέπει να αλλάξει

Εμβόλιο κορονοϊούΣταδιακή ελάττωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων, μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά διατήρηση της πίεσης στο ΕΣΥ, και κυρίως στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας – Τι δηλώνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 

Τις ενστάσεις του για το «τυφλό και απρόσωπο» -όπως το χαρακτήρισε- σύστημα που έχει επιλεγεί για τον εμβολιασμό των πολιτών εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο ίδιος εξήγησε επίσης - μιλώντας στον Real Fm 107,1 - για ποιους λόγους ο σχεδιασμός αυτός χρειάζεται αλλαγές.

O κ. Εξαδάκτυλος, αναφερόμενος στη μείωση του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού τόνισε ότι «τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κόποι μας δεν ήταν μάταιοι. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας έπιανε απελπισία», είπε, προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν έχουμε φτάσει στο σημείο που θέλουμε». Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη που κινείται κάτω από τα 200 κρούσματα σε ημερήσια βάση, ήταν ξεκάθαρος: «Δεν είναι να εφησυχάζουμε. Δεν μπορούμε να να πούμε ότι τελειώσαμε». Και παρέθεσε τα «σκληρά στοιχεία τα οποία δεν είναι καλά» και τα οποία αφορούν τους 558 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ και τους περίπου 4.000 ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται σε κλινικές covid.

Επίσης ο κ. Εξαδάκτυλος παραδέχτηκε πως η επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν ρωτήθηκε για το άνοιγμα των κέντρων μανιικιούρ – πεντικιούρ, επισημαίνοντας «δεν είναι δυνατόν η επιτροπή να γνωματεύει επί παντός επιστητού». Όπως είπε χαρακτηριστικά, στην επιτροπή έγινε συζήτηση για τα κουρεία – κομμωτήρια, καθώς και για το λιανεμπόριο και τον νέο τρόπο παραλαβής των προϊόντων εκτός καταστήματος ή αλλιώς… «το μολών λαβέ» όπως αποκάλεσε το click away, αναφέρει το GRTimes.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τα βρήκαν Εκκλησία - κυβέρνηση: Ανοίγουν οι ναοί υπό προϋποθέσεις - Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις