ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Μεγαλύτερες οι χρεώσεις για PCR και rapid test στα ιδιωτικά κέντρα - Πόσο κοστίζουν κανονικά

ΠΟΕΔΗΝ: Μεγαλύτερες οι χρεώσεις για PCR και rapid test στα ιδιωτικά κέντρα - Πόσο κοστίζουν κανονικά

«Ο πολίτης δεν μπορεί να κάνει μόνος του τη δειγματοληψία. Ούτε μπορεί αλλού δωρεάν. Πολλά Νοσοκομεία δεν έχουν μοριακούς αναλυτές και στέλνουν τα δείγματα σε ιδιωτικά εργαστήρια»

Το κόστος των 40 ευρώ για το μοριακό τεστ (PCR) και των 10 ευρώ για τα λεγόμενα rapid test δεν ισχύει στα ιδιωτικά κέντρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο παρά τη διατίμηση ο πολίτης σε ιδιωτικά κέντρα πληρώνει 60 ευρώ το μοριακό τεστ (ΡCR) καθώς 20 ευρώ χρεώνεται η δειγματοληψία με βάσει της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Αναφορικά με το rapid test, αυτό χρεώνεται 20 ευρώ, αντίστοιχα, και όχι 10 ευρώ αφού χρεώνεται 10 ευρώ και η δειγματοληψία.

«Ο πολίτης δεν μπορεί να κάνει μόνος του τη δειγματοληψία. Ούτε μπορεί αλλού δωρεάν. Πολλά Νοσοκομεία δεν έχουν μοριακούς αναλυτές και στέλνουν τα δείγματα σε ιδιωτικά εργαστήρια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Προξενεί εντύπωση η σπουδή του νοσοκομείου Γεννηματάς Θεσσαλονίκης που ενώ δεν υπέγραψε σύμβαση για συντήρηση της γεννήτριας και έμειναν χωρίς οξυγόνο οι ασθενείς με κοροναϊό, τώρα τρέχει τις διαδικασίες υπογραφής σύμβασης με ιδιωτικό εργαστήριο με κόστος για τα rapid 40 ευρώ, δηλαδή 30 ευρώ πάνω από τη διατίμηση, αφού η δειγματοληψία γίνεται στο νοσοκομείο», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πρόβλεψη - σοκ από τον Τσακρή – Χειρότερος από τον Νοέμβριο ο Ιανουάριος