ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Με δηλώσεις του νόμου 105 δεν θα επιτύχει ο εμβολιασμός των υγειονομικών

ΠΟΕΔΗΝ: Με δηλώσεις του νόμου 105 δεν θα επιτύχει ο εμβολιασμός των υγειονομικών

Για λάθη επί λαθών στο υπουργείο Υγείας που θα δημιουργήσουν προβλήματα στον εμβολιασμό των υγειονομικών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννάκος αναφέρει:

Σήμερα δήλωσα στην υπηρεσία μου (ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο) ότι επιθυμώ να εμβολιασθώ με ονοματεπώνυμο και αναμένω τη σειρά μου.

Δυστυχώς το κλίμα είναι αρνητικότατο στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας. Είναι κρίμα γιατί χάσαμε συναδέλφους από κορονοϊο. Ουσιαστικά οι συνάδελφοι νιώθουν ότι τους εξαναγκάσουν να δηλώσουν υπέρ του εμβολιασμού.

Οι ασφυκτικές προθεσμίες μιας ημέρας που δόθηκαν για συμμετοχή με συμπλήρωση προσωπικών δεδομένων έδωσε τροφή να επικρατήσουν οι αρνητικές απόψεις εμβολιασμού στα νοσοκομεία.

Καμμιά ενημέρωση για την ωφελιμότητα του εμβολίου. Η συμμετοχή των υγειονομικών στον εμβολιασμό μέχρι σήμερα είναι στο 20% και εάν δεν αλλάξει η τακτική δεν θα διορθωθεί η κατάσταση. Απαιτείται ενημέρωση του προσωπικού με ανοικτή ημερομηνία δήλωσης επιθυμίας εμβολιασμού.

Με δηλώσεις του νόμου105 που ανακατεύει μέσα προσωπικά δεδομένα, χωρίς καμμιά ενημέρωση με προθεσμία μιας ημέρας δεν γίνονται εμβολιασμοί. Δείτε σχετική υπεύθυνη δήλωση που δόθηκε στους εργαζόμενους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας να συμπληρώσουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Λινού στο Newsbomb.gr: Πολύ πιθανό το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού να είναι και στην Ελλάδα