ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μπλόκα της τροχαίας στα διόδια: Εκτεταμένοι οι έλεγχοι, «πέφτουν» και πρόστιμα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μπλόκα της τροχαίας στα διόδια: Εκτεταμένοι οι έλεγχοι, «πέφτουν» και πρόστιμα

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι της Τροχαίας στα διόδια στις Αφίδνες και την Ελευσίνα στο πλαίσιο του σχεδίου για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Οι τροχονόμοι, μάλιστα βεβαιώνουν και πρόστιμα με τα περισσότερα να αφορούν υπεράριθμους στα αυτοκίνητα και μη χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr οι περισσότεροι επικαλούνται δουλειές είτε επιστροφή στη μόνιμή τους κατοικία εκτός νομού καθώς το lockdown τους βρήκε στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι στα αυτοκίνητα μπορεί να επιβαίνουν μέχρι και δύο άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια ή υπάρχουν λόγοι υγείας για τη μεταφορά ασθενούς.
Όταν, δε, πρόκειται για συγγενείς που δεν είναι πρώτου βαθμού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Συνωστισμός επικρατεί από το πρωί στα ΚΤΕΛ Κηφισού λόγω του γεγονότος ότι πολλοί Αθηναίοι παρά το lockdown θα ταξιδέψουν στα χωριά τους αφού διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα που επιτρέπουν τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Επιπλέον πολλοί είναι εκείνοι που προσέρχονται στις εγκαταστάσεις των ΚΤΕΛ προκειμένου να παραλάβουν δέματα που τους στέλνουν οι συγγενείς τους για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr στα ΚΤΕΛ φέτος η μεταφορά δεμάτων έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι με τους εργαζόμενους να λένε «φέτος έχουμε γίνει κούριερ λόγω της κατάστασης».

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν βεβαιωθεί δεκάδες πρόστιμα σε πολίτες στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων στα ΚΤΕΛ Κηφισού για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Δείτε το βίντεο:

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι αρμόδιοι εδώ και μέρες, δεν θα επιτραπεί καμία μετακίνηση από τη μια περιφερειακή ενότητα σε μια άλλη. Ειδικότερα για όσους έχουν εξοχικά και προγραμματίζουν… διακοπές, θα πρέπει ήδη να το έχουν ξεχάσει και να κάνουν νέα σχέδια. Οι περιπτώσεις στις οποίες θα επιτραπούν μετακινήσεις είναι ελάχιστες κι αποτελούν τις εξαιρέσεις στον κανόνα της απαγόρευσης.

Συγκεκριμένα, έχει γίνει σαφές πως θα υπάρξει ευελιξία σε ό,τι αφορά επανένωση οικογενειών, με ανθρώπους που δουλεύουν σε διαφορετικό νομό από αυτόν που είναι τα άλλα μέλη της οικογένειας ή στην επιστροφή φοιτητών που παραμένουν στην πόλη που σπουδάζουν καθώς ήταν εκεί πριν από την εφαρμογή του lockdown.

Με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων που θα επιτραπούν κατ’ εξαίρεση θα αφορούν:

  • λόγους υγείας
  • επαγγελματικοί λόγους
  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ράπισμα» στην Τουρκία: Αναρτήθηκε στον ΟΗΕ η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ