ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Αγωνία για τις σημερινές ανακοινώσεις εν όψει του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Κρούσματα σήμερα: Αγωνία για τις σημερινές ανακοινώσεις εν όψει του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς
Pixabay

Κρούσματα σήμερα:  Μειωμένα είναι τα κρούσματα που καταγράφει ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που σε συνδυασμό με τη χθεσινή «πρεμιέρα» των εμβολιασμών στην Ελλάδα, φέρνει μία «αχτίδα» αισιοδοξίας 

Ευχή όλων είναι, οι αριθμοί των κρουσμάτων που καταγράφονται, να είναι πολλά περισσότερα από ένα «θαύμα των Χριστουγέννων» και να μειωθούν κι άλλο το προσεχές διάστημα.

Λαμβάνοντας υπόψιν τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, μείωση σημειώθηκε και στον αριθμό των διασωληνωμένων. Αναλυτικότερα, ο αριθμός των διασωληνωμένων, έφτασε τους 469, γεγονός που δείχνει μία σχετικά αργή αλλά σταθερή μείωση της καμπύλης. Ωστόσο, το σύστημα Υγείας, συνεχίζει να «ασφυκτιά» από το πλήθος καθημερινών περιστατικών covid-19.

Να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος φόβος «ελλοχεύει» στην πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων είναι αρκετά υψηλότερος. Χθες ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής εντοπίστηκαν 101 νέα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 70 ακόμα.

Το μεγάλο «αγκάθι», είναι οι ημέρες των εορτών, όπου οι οικογένειες θα κάτσουν γύρω από γιορτινό τραπέζι και υπάρχει μεγάλος φόβος συνωστισμού.

Οι ειδικοί και η κυβέρνηση, «κρούουν καθημερινά τον κώδωνα του κινδύνου», τονίζοντας πως ο εφησυχασμός και η χαλάρωση κατά την περίοδο των γιορτών μπορεί να οδηγήσει σε ένα εφιαλτικό πισωγύρισμα, που ίσως δώσει τη χαριστική βολή στο σύστημα Υγείας της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα: Εκτέλεσαν 30χρονη μέσα στο σπίτι της - Ήταν ερωμένη πολιτικού!