ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown - Μετακίνηση εκτός νομού: Ποιοι και πώς θα ταξιδέψουν την Πρωτοχρονιά

Lockdown - Μετακίνηση εκτός νομού: Ποιοι και πώς θα ταξιδέψουν την Πρωτοχρονιά
IN TIME

Lockdown: Αυστηρά εξακολουθούν να είναι τα μέτρα απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό, κυρίως για τις ημέρες των εορτών, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Η χώρα μας, ήρθε αντιμέτωπη με την πανδημία του κορονοϊού και κατ' επέκταση ενός καθολικού Lockdown, γεγονός που καθιστά διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα.

Το lockdown παραμένει σε ισχύ, ενώ πριν από λίγες ημέρες - μεταξύ άλλων - άνοιξε και το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away.

Η κυβέρνηση και οι ειδικοί ωστόσο, τονίζουν καθημερινά ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει υψηλό, καθώς ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και δεν αποκλείεται, αν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού, τα μέτρα να αυστηροποιηθούν εκ νέου.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, εξακολουθεί να υφίσταται και η απαγόρευση μετακίνησης από τον έναν νομό στον άλλον.

Όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι αρμόδιοι εδώ και μέρες, δεν θα επιτραπεί καμία μετακίνηση από τη μια περιφερειακή ενότητα σε μια άλλη. Ειδικότερα για όσους έχουν εξοχικά και προγραμματίζουν… διακοπές, θα πρέπει ήδη να το έχουν ξεχάσει και να κάνουν νέα σχέδια.

Οι περιπτώσεις στις οποίες θα επιτραπούν μετακινήσεις είναι ελάχιστες κι αποτελούν τις εξαιρέσεις στον κανόνα της απαγόρευσης.

Συγκεκριμένα, έχει γίνει σαφές πως θα υπάρξει ευελιξία σε ό,τι αφορά επανένωση οικογενειών, με ανθρώπους που δουλεύουν σε διαφορετικό νομό από αυτόν που είναι τα άλλα μέλη της οικογένειας ή στην επιστροφή φοιτητών που παραμένουν στην πόλη που σπουδάζουν καθώς ήταν εκεί πριν από την εφαρμογή του lockdown.

Με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων που θα επιτραπούν κατ’ εξαίρεση θα αφορούν:

  • λόγους υγείας
  • επαγγελματικοί λόγους
  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένας νεκρός σε τροχαίο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης