ΕΛΛΑΔΑ

Σφαίρα στο σπίτι του μικρού Μάριου: Το μαύρο «έθιμο» που απειλεί το Μενίδι

Σφαίρα στο σπίτι του μικρού Μάριου: Το μαύρο «έθιμο» που απειλεί το Μενίδι

Την παραμονή των Χριστουγέννων εκτιμούν αστυνομικοί ότι εκτοξεύτηκε η σφαίρα που καρφώθηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου ζει η οικογένεια του μικρού Μάριου, του 11χρονου παιδιού που βρήκε το 2017 τραγικό θάνατο από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.

Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί στον αέρα, τη συγκεκριμένη ημέρα του χρόνου, αποτελούν «έθιμο» ατόμων που ζουν σε διάφορες συνοικίες του Μενιδίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το… μαύρο αυτό «έθιμο» επαναλαμβάνεται την Πρωτοχρονιά, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία για το τι θα συμβεί σε λίγες ημέρες στην περιοχή.

Συγκεκριμένα τις δύο αυτές ημερομηνίες, όπως και σε ημέρες που στήνονται γλέντια (είτε για κάποιο γάμο είτε γιατί κάποιος γιορτάζει) άντρες παίρνουν όπλα και πυροβολούν στον αέρα. Τα όπλα αυτά μπορεί να είναι καραμπίνες, πιστόλια, περίστροφα, ακόμα και υποπολυβόλα.

Αυτός είναι ο λόγος που οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η σφαίρα που καρφώθηκε στην ταράτσα της οικογένειας του αδικοχαμένου Μάριου εκτοξεύτηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, ημέρα κατά την οποία ακούστηκαν -όπως κάθε χρόνο- πυροβολισμοί σε κάποιες συνοικίες του Μενιδίου.

Η καταγγελία για τη σφαίρα έγινε από τον πατέρα του 11χρονου Μάριου, Θανάση Σουλούκο, ο οποίος ανήρτησε στο Facebook φωτογραφίες που δείχνουν τρύπα στον ηλιακό της πολυκατοικίας.

Ο κ. Σουλούκος έχει καταγγείλει το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, που ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν 8 Ιουνίου του 2017, όταν κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής ο μικρός Μάριος έπεσε αιμόφυρτος από σφαίρα στην αυλή του δημοτικού στο Μενίδι. Η αδέσποτη σφαίρα του στέρησε τη ζωή.

Αρχικά όλοι είχαν πιστέψει πως το παιδί λιποθύμησε και χτύπησε στο έδαφος με αποτέλεσμα να ματώσει. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως έφερε τραύμα από σφαίρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Click in shop»: Έτσι θα ανοίξει το λιανεμπόριο - Πώς θα γίνονται οι αγορές