ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Σύψας: Δύσκολοι μήνες ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος - Τελευταία θα ανοίξει η εστίαση

Κορονοϊός - Σύψας: Δύσκολοι μήνες ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος - Τελευταία θα ανοίξει η εστίαση

Κορονοϊός: Στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της ομάδας διαχείρισης του κορονοϊού του υπουργείο Υγείας, Νικόλαος Σύψας, όπου απάντησε σε ερωτήματα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα αλλά και για τα επόμενο βήματα επιστροφής στην κανονικότητα.

Ο κ. Σύψας, δεν «μάσησε» τα λόγια του τονίζοντας ότι τα μαγαζιά άνοιξαν με κάποιο ρίσκο και αν υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, θα κλείσουν ξανά. «Το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν είναι χωρίς ρίσκο. Υπάρχει κίνδυνος αλλά αυτή τη στιγμή η επιδημία είναι σε σταθερή κατάσταση και μας επιτρέπει να πάρουμε αυτό το λελογισμένο ρίσκο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είπε συνεχίζοντας ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να ανοίξουν τα μαγαζιά, με δύο προϋποθέσεις: «Η μία ήταν να γίνονται πολλά τεστ και ότι αν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά στην επιδημία, τα μέτρα αυτά θα αρθούν άμεσα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι, το επόμενο «κομμάτι» της κοινωνίας που θα ανοίξει, θα είναι τα Γυμνάσια και Λύκεια, αφού μέχρι στιγμής έχουν επαναλειτουργήσει μόνο τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.

«Τα σχολεία προηγούνται. Αν η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας επιτρέψει κάποιο άνοιγμα αυτό θα είναι τα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας συμπληρώνοντας ότι η εστίαση θα ανοίξει τελευταία. «Η εστίαση θα ανοίξει τελευταία… Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες. Πρέπει να παραμείνει η σταθερότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η επιδημιολογική επιβάρυνση τις γιορτές, δεν ήταν μεγάλη, γιατί ήταν κλειστή η εστίαση.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά όλα όσα είπε ο καθηγητής:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δυο νέα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους στην Ελλάδα