ΕΛΛΑΔΑ

Τιτίκα Σαριγκούλη: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της αγαπημένης ηθοποιού - Πότε θα γίνει η κηδεία της

Τιτίκα Σαριγκούλη: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της αγαπημένης ηθοποιού - Πότε θα γίνει η κηδεία της

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της πιο αγαπημένης γιαγιάς της ελληνικής τηλεόρασης.

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε η Τιτίκα Σαριγκούλη, βυθίζοντας στο πένθος τον κόσμο του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Η ηθοποιός και συγγραφέας μέχρι και πριν από λίγες μέρες ήταν απολύτως καλά όμως ένα εγκεφαλικό επεισόδιο την οδήγησε στον θάνατο. Η κηδεία της θα γίνει στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, στο 3ο Νεκροταφείο.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook. «Αντίο αγαπημένη μου Τιτίκα. Γνήσια αγωνίστρια, εμβληματική φυσιογνωμία, χιουμορίστα, εργατική, φιλότιμη, μαχητική. Έγινες πασίγνωστη και αγαπητή μεγάλη, αλλά αυτό σε γέμισε ευτυχία... παίξαμε μαζί τα γεροντάκια στον "Οίκο Ευγηρίας" και σε ταινίες... Στο Σωματείο και στο ΤΆΣΕΗ πάντα πρώτη. Μπροστά.. Θα σε θυμάμαι πάντα Καλό ταξίδι» έγραψε ο ηθοποιός.

Η πορεία της αγαπημένης ηθοποιού

Η Τιτίκα Σαριγκούλη γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε, ενώ σε νεαρή ηλικία σπούδασε ηθοποιός, ξεκινώντας την πορεία της στο χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Το 1960 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στη ταινία «Το μυστικό του κόκκινου μανδύα». Ακολούθησαν δύο ακόμη συμμετοχές στον κινηματογράφο τα επόμενα χρόνια στις ταινίες «Φαίδρα» και «Πρώτο καρδιοχτύπι». Την ίδια δεκαετία ξεκίνησε να ασχολείται πιο ενεργά με τη συγγραφή, γράφοντας περισσότερα από 60 βιβλία με πιο πρόσφατα τα «Κίλωνας ο Αθηναίος» και «Βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Μέγας: Τραγωδία σε πέντε πράξεις», ενώ διετέλεσε μέλος της Ενωσης Νέων Ελλήνων Λογοτεχνών.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, συνέχισε την κινηματογραφική της πορεία. Πιο συγκεκριμένα, το 2004, έπαιξε στην ταινία «Τεστοστερόνη (ταινία)» ενώ το 2005 συμμετείχε στην κωμωδία «Η χορωδία του Χαρίτωνα» και στη διεθνή παραγωγή «Opa!» που μέρος των γυρισμάτων έγιναν στην Ελλάδα. Την ίδια χρονιά, έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην κωμική σειρά «Οδός Παραδείσου 7» με το ρόλο της ηλικιωμένης Νίνας. Ακολούθησαν κι άλλες τηλεοπτικές συμμετοχές σε επεισόδια των σειρών «Μαρία η άσχημη», «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», «Αν μ' αγαπάς» και «Singles 2,1/2».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Γλείφει εκεί που έφτυνε - Του βγήκαν ξινά τα νταηλίκια