ΕΛΛΑΔΑ

Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: Στη Μητρόπολη Νεαπόλεως για τα κρούσματα ο Χαρδαλιάς

Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: Στη Μητρόπολη Νεαπόλεως για τα κρούσματα ο Χαρδαλιάς
InTime

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, είναι στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Μητρόπολη Νεαπόλεως όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού από τη Νότιο Αφρική.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα GRtimes, υπάρχουν πληροφορίες πως τα κρούσματα της μετάλλαξης έχουν εντοπιστεί σε δυο Διάκους της εν λόγω Μητρόπολης.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, θα πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, καθώς μέχρι τώρα στην Ελλάδα είχε επιβεβαιωθεί η ύπαρξη μόνο του μεταλλαγμένου στελέχους της Μεγάλης Βρετανίας στη χώρα.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σε συνέχεια ανίχνευσης του στελέχους της νοτιο-αφρικάνικης μετάλλαξης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να ταξιδέψουν εκτάκτως στη συμπρωτεύουσα.

Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας φτάνοντας στη Μητρόπολη δεν έκαναν καμία δήλωσηgrtimes.gr

Η μετάβαση του Υφυπουργού και του Προέδρου του ΕΟΔΥ κρίθηκε απαραίτητη σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα με συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και επιδημιολόγων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός: Αγνοείται εκπαιδευτικό αεροσκάφος

Ροή Ειδήσεων