ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Νέα κρούσματα σε υγειονομικούς στην Πάτρα - Στο νοσοκομείο του Ρίου και στην ΥΠΕ

Κορονοϊός: Νέα κρούσματα σε υγειονομικούς στην Πάτρα -  Στο νοσοκομείο του Ρίου και στην ΥΠΕ
IN TIME

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Κρούσματα κορονοϊού σε υγειονομικούς, εντοπίστηκαν και στην Πάτρα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

Τα κρούσματα βρέθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου και στην κεντρική διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. «Αναλυτικότερα, στο νοσοκομείο του Ρίου έχουμε 6 συναδέλφους νοσηλευτές και τραυματιοφορείς που είναι θετικοί στο κορονοϊό. Πολλοί από τους έξι νοσούντες συναδέλφους έχουν εμβολιασθεί για τη πρώτη δόση χωρίς φυσικά να προλάβουν να αναπτύξουν αντισώματα», είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος, τόνισε επίσης ότι «Έχουμε ακόμη 11 θετικά κρούσματα υγειονομικών στη Κεντρική διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. Δεν είναι εμβολιασμένοι, ωστόσο οι υπάλληλοι της υγειονομικής περιφέρειας, γιατί δεν τους δόθηκε η δυνατότητα εμβολιασμού».

Σημαντικό είναι, σύμφωνα με τον ίδιο το γεγονός ότι ακόμη δεν έγινε εργαστηριακή ανίχνευση των κρουσμάτων, ούτως ώστε να εξακριβωθεί το εάν πρόκειται για μεταλλαγμένο ιό.

Στο Νοσοκομείο του Ρίου, δήλωσαν συμμετοχή στον εμβολιασμό 875 υπάλληλοι στους 1.936 που υπάρχουν συνολικά.

«Οι συνάδελφοι που ήταν επιφυλακτικοί και δεν δήλωσαν αρχικά συμμετοχή θέλουν τώρα να εμβολιασθούν αλλά δεν υπάρχουν εμβόλια. Τους ενέταξαν στο γενικό πληθυσμό. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας για να αποφευχθεί η ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού εν όψει τρίτου κύματος», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο ίδιος υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως πρέπει να γίνονται «Τεστ σε όλους τους ασθενείς που κάνουν εισαγωγή, αυστηρός έλεγχος στις πύλες, επίδειξη αρνητικού τεστ από συνοδούς, τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό και επαναφορά του προληπτικού μέτρου της καραντίνας στο προσωπικό που έρχεται σε επαφή με τον ιό».

Πρόκειται για μέτρα, τα οποία όπως κατήγγειλε ο κ. Γιαννάκος, είναι μεν αυτονόητα αλλά δεν γίνονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε επιπλοκές του ιού οφείλεται ο θάνατος της 15χρονης από τη Θήβα