ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρημη πόλη η Αθήνα - Σε ισχύ τα μέτρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρημη πόλη η Αθήνα - Σε ισχύ τα μέτρα

Ξεκίνησε το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε μια προσπάθεια αναχαίτισης του κορονοϊού.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Ευδοκία Μύτιλη - Λευτέρης Παρτσάλης

Από τις 18:00 του Σαββάτου τέθηκαν σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης του κορονοϊού.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική με την κυβέρνηση, μετά από τις σχετικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, να αποφασίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 για τα Σαββατοκύριακα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την Παρασκευή ποιες περιοχές εντάσσονται στο επίπεδο Β (κόκκινο) από το πρωί του Σαββάτου, καθώς και τα μέτρα που θα ισχύουν σε ειδικότερες περιπτώσεις, όπου το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο και η κατάσταση επικίνδυνη.

Δείτε τις εικόνες από την άδεια Αθήνα, μετά τις 18:00:

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη λίστα των επιπλέον μέτρων εντάχθηκαν τόσο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, όσο και η Πάτρα, δηλαδή οι τρεις εκ των μεγαλυτέρων πόλεων της χώρας.

Πόλη-φάντασμα και η Πάτρα:

Τι ισχύει για τα καταστήματα και take away

Οι αλλαγές σε Αττική και Θεσσαλονίκη αφορούν κυρίως τη λειτουργία των καταστημάτων. Τα Σαββατοκύριακα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, εκτός από φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, τρόφιμα, φούρνους και βενζινάδικα, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται από τις 18:00 και όχι από τις 21:00 όπως ίσχυε στην «κόκκινη» πρωτεύουσα έως και την Παρασκευή.

Τις καθημερινές, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται από τις 21:00. Για τη Θεσσαλονίκη, που μέχρι την Παρασκευή βρισκόταν στο επίπεδο Α, αλλάζει και η καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων, καθώς πλέον θα λειτουργούν μόνο με click away, ακόμα και η ένδυση, υπόδηση και τα βιβλιοπωλεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες