ΕΛΛΑΔΑ

Παπανικολάου: Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ - Χρειαζόμαστε προσωπικό και υποδομές

Παπανικολάου: Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ - Χρειαζόμαστε προσωπικό και υποδομές
IN TIME

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο Νευροχειρουργός στο νοσοκομείο της «Νίκαιας» και γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής και τις ελλείψεις στο σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, στα νοσοκομεία της Αττικής τα πράγματα δεν είναι καλά από την περασμένη Δευτέρα, καθώς υπάρχει ένα εκρηκτικό μείγμα με ταυτόχρονη αύξηση της προσέλευσης των ασθενών προς νοσηλεία τόσο για κορονοϊό όσο και για λοιπή νοσηρότητα.

«Έστω και τώρα πρέπει να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα περίθαλψης με προσωπικό και με υποδομές», υπογράμμισε στο Mega και εξήγησε πως υπάρχουν κτηριακές νοσοκομειακές δομές στο δημόσιο, οι οποίες παραμένουν αναξιοποίητες, καθώς και ικανός τεχνικός τομέας που θα μπορούσε να αναλάβει την ανακαίνιση και τον εξοπλισμό για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Αυτή τη στιγμή στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Νίκαιας» υπάρχουν 24 κλίνες που έχουν αναπτυχθεί με υποστελέχωση και πολύ κάτω από τα διεθνή στάνταρντ. Συνολικά στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ είναι 1.092, σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη και μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, το 95% των κλινών είναι κατειλημμένες.

Τέλος μίλησε για το νέο μέτρο που εξήγγειλε η κυβέρνηση το οποίο αφορά στην έκδοση εξιτηρίων και τα Σαββατοκύριακο. Για αυτό είπε πως «δεν μπορούμε να εξαντλούμαστε σε αστεία καθαρά επικοινωνιακά μέτρα, καθώς κάτι τέτοιο γίνεται τα τελευταία 40 χρόνια.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θέμης Αδαμαντίδης: Αυτός είναι ο τραγουδιστής που συνελήφθη σε παράνομο καζίνο στην Κυψέλη