ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη: Πέθανε ο ηθοποιός Κωστής Μαλκότσης

Θλίψη: Πέθανε ο ηθοποιός Κωστής Μαλκότσης

Δύσκολη νύχτα για το ελληνικό θέατρο καθώς θρηνεί για δύο εκλεκτούς ηθοποιούς, τον Θεόφιλο Βανδώρο και τον Κωστή Μακλότση.

Το θάνατο των δύο ηθοποιών ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Μέσα στην νύχτα πληροφορούμαστε πως έφυγαν δύο φίλοι μας ηθοποιοί..Ο Κωστής Μαλκότσης, αγωνιστής, σεμνός ηθοποιός, πατέρας δύο σημαντικών καλλιτεχνών του Λαέρτη και του Ερμή, και ο Θεόφιλος Βανδώρος ο φίλος μας και καλός ηθοποιός, σπουδαιος συνεργάτης σε πολλές παραστάσεις .... Μεγάλη θλιψη» έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Κωστής Μαλκότσης χάραξε τη δική του σημαντική πορεία στον χώρο του κλασικού και νεοελληνικού κινηματογράφου, καθώς και στο χώρο του θεάτρου.

Σύζυγος του ήταν η ηθοποιός και χορεύτρια, Νικόλ Κοκκίνου με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τους ηθοποιούς Λαέρτη και Ερμή.

Τελευταία του σημαντική στιγμή στον κινηματογράφο η μικρού μήκους ταινία «Δεν θα Υποκύψουμε» του Γιώργου Κ. Μπακόλα βασισμένη στο αφήγημα του Γιάννη Μακριδάκη.

Σημαντικότερες στιγμές του η συμμετοχή στις ταινίες «Τα χρόνια της θύελλας», «Η ώρα της οργής», «το Κόκκινο τρένο» και βέβαια στο «Πόθοι στον καταραμένο βάλτο».

«Έφυγε» και ο Θεόφιλος Βανδώρος

Ο Θεόφιλος Βανδώρος, ο ηθοποιός που έγινε ιδιαίτερα γνωστός τη δεκαετία του ’90 μέσα από την σειρά «Τμήμα Ηθών» του Ant1, πέθανε σε ηλικία 61 ετών.

Τη θλιβερή είδηση την έκανε γνωστή μέσω του Facebook, ένας προσωπικός του φίλος, ο Βασίλης Σπυρόπουλος.

«Έφυγε σήμερα από την ζωή ο αδερφικός φίλος και σύντροφος Θεόφιλος Βανδώρος. RIP φίλε» έγραψε στο Facebook.

O Θεόφιλος Βανδώρος, ήταν γιος του επίσης γνωστού ηθοποιού, Νίκου Βανδώρου.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος, ο ηθοποιός με την χαρακτηριστική μακριά κοτσίδα τη δεκαετία του 1990, γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Ιουλίου του 1960.

Αρχικά πήγε πρώτα Ελληνο-ιταλικό Δημοτικό Σχολείο Casa d' Italia . Μετά στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων.

Έπειτα σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα στο DEREE College ( Ψυχολογία -Κοινωνιολογία).

Έζησε σπούδασε και εργάστηκε για δέκα χρόνια στο Παρίσι με το Κορνήλιο Καστοριάδη στην EHESS αλλά και με τον Αντρέα Βουτσινά στο ATELIER DES CINQUANTES

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έπαιξε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές όπως το «Τμήμα Ηθών», η «Λάμψη», τα «Σύνορα αγάπης» οι «Φιλοδοξίες».

Είχε επίσης πρωταγωνιστήσει σε τηλεταινίες με σκηνοθέτες όπως ο Γ. Κορδελλάς , Μ. Μανουσάκης, Α. Τέμπος και πολλούς άλλους. Σε ταινίες μεγάλου μήκους έτυχε έλαβε μέρος στην ταινία αμερικάνικης παραγωγής «Πέτρος και Παύλος» που γυρίστηκε στην Αθηνά.

Επίσης έπαιξε σε πολλά βίντεο κλιπ στη Γαλλία και σε διαφημίσεις.

Πλούσια ήταν η συμμετοχή του στο θέατρο παίζοντας σε αρχαία δράματα, κλασικά και σύγχρονα έργα όπως «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη και του Γκαίτε, «Αντιγονη» του Ανούιγ, «Ιφιγένεια εν Αυλίδη» , «Ορέστεια», και σε έργα του Ίμπσεν «Βρυκόλακες» (στο ρόλο του Όσβαλντ), «Ματωμένος Γάμος» του Λορκα.

Έπαιξε πάντα σε πρώτους ρόλους σε έργα του νέου ελληνικού θέατρου όπως «Ωχ Τα Νεφρά Μου» του Μ. Τσικληρόπουλου, «Λεπτή Γραμμή» του Κατσικονούρη και το «Εμένα Φοβάμαι» του Γ. Βασιλειάδη.

Το 2010, ο Βανδώρος μετακόμισε στην Αυστραλία, με όνειρα για μια νέα καριέρα και ξεκίνησε πουλώντας αθλητικές φόρμες, μέχρι να προσαρμοστεί στη μακρινή ήπειρο.

Κατόπιν βρήκε τον δρόμο του ως καθηγητής υποκριτικής σε ομογενείς αλλά και Αυστραλούς.

Το 2018 είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Η ΕΛ.ΑΣ. σάρωσε τα social media και αποκάλυψε το σχέδιο των «συμφιλιωμένων» χούλιγκαν