ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση του Lockdown στην Αττική - Οι οκτώ νέες περιοχές που μπήκαν στο «βαθύ κόκκινο»

Παράταση του Lockdown στην Αττική - Οι οκτώ νέες περιοχές που μπήκαν στο «βαθύ κόκκινο»
AP Images

Lockdown: Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τις περιοχές που παραμένουν στο πλέον αυστηρό επίπεδο επιτήρησης στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Παράταση στα μέτρα στην Αττική και σε άλλες περιοχές.

Στη διάρκεια των ανακοινώσεων για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε για την παράταση του lockdown στην Αττική μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Εκτός του λεκανοπεδίου, παραμένουν στο ίδιο status και αρκετές ακόμα περιοχές, ενώ υπάρχουν και νέες που από το πρωί του Σαββάτου θα περάσουν στην ίδια κατάσταση, με αυστηρά μέτρα να ισχύουν τουλάχιστον ως τις 22 Μαρτίου.

Όπως ανέφερε, οκτώ περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» λόγω της αύξησης των επιδημιολογικών δεδομένων, με αποτέλεσμα να έχουν κι αυτές αυστηρά μέτρα όπως οι περιοχές που είναι ήδη σε αυτή την κατηγορία.

Οι νέες περιοχές που μπήκαν στο «βαθύ κόκκινο»

Από το πρωί του Σαββάτου (13.03) μέχρι και τις 22 Μαρτίου, θα μπουν σε αυστηρή επιτήρηση οι εξής περιοχές

  • Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής
  • Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας
  • Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου
  • Δήμος Ιωαννιτών
  • Δήμος Μετσόβου
  • Δήμος Κατερίνης
  • Δήμος Χανίων
  • Δήμος Σκιάθου

Που συνεχίζεται το lockdown

Πέρα από τις οκτώ περιοχές που θα μπουν κι αυτές στο καθεστώς του σκληρότερου lockdown, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως παραμένουν σε αυτό η Αττική, η Θεσσαλονίκη και αρκετές ακόμα περιφέρειες και δήμοι της χώρας, λόγω των επιβαρυμένων επιδημιολογικών δεδομένων που παρουσιάζουν.

Συγκεκριμένα, παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» οι περιφέρειες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.

Κλειστά τα σχολεία, «παράθυρο» για την αγορά

Σχετικά με τα σχολεία, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε την ανακοίνωση για κλείσιμο όλων των βαθμίδων για τις επόμενες δυο εβδομάδες, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιτροπή των ειδικών και στο τι συζητήθηκε για πιθανή άρση μέτρων μελλοντικά. Όπως ανέφερε, υπήρξε ένα «παραθυράκι» για άνοιγμα δραστηριοτήτων όπως το λιανεμπόριο. «Θα ανοίξει μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες», ανέφερε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Οριστικό: Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες