ΕΛΛΑΔΑ

Εκπρόσωπος Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για Άδωνι Γεωργιάδη: Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια βάφτισης

Εκπρόσωπος Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για Άδωνι Γεωργιάδη: Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια βάφτισης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη βάφτιση με νονό τον Άδωνι Γεωργιάδη την περασμένη Κυριακή με τον υπουργό Ανάπτυξης να υποστηρίζει ότι έλαβε ειδική άδεια για το μυστήριο.

«Στην ΚΥΑ που έχω στα χέρια μου και που ίσχυε μέχρι σήμερα, γιατί η καινούργια δεν έχει φτάσει ακόμη αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι, επιτρέπονται μόνο οι γάμοι με 9 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών. Δεν αναφέρει η ΚΥΑ κάτι για βαφτίσεις, ή κηδείες. Από την Κυριακή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα δεν επιτρέπονται έτσι και αλλιώς οι γάμοι, λόγω Σαρακοστής» δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

«Η ΚΥΑ δεν αναφέρεται στη βάφτιση, επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε βάφτιση. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει βάφτιση με ειδική άδεια. Δεν γράφει η ΚΥΑ ότι απαγορεύονται οι βαφτίσεις, αλλά από τα μυστήρια αναφέρεται μόνο στο γάμο» πρόσθεσε ο κ. Αθηναγόρας.

Όπως είπε, δε, «πρέπει να ρωτήσετε τον συγκεκριμένο ιερέα που έκανε τη βάφτιση. Σε κάθε μητρόπολη υπάρχει γραφείο γάμου, αλλά όχι βαφτίσεων. Εάν κλείστηκε βάφτιση κλείστηκε από τον ιερέα της συγκεκριμένης ενορίας. Δεν ελέγχονται κεντρικά οι βαφτίσεις».

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας είπε ακόμα πως «πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση. Ούτε στην ΚΥΑ αναφέρεται κάτι τέτοιο».

Εξήγησε, μάλιστα, πως «αν φέρει κάποιος χαρτί από την Πολιτική Προστασία στον ιερέα, τότε ο ιερέας πρέπει να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση. Σε μια περιοχή που δεν είναι στο βαθύ “κόκκινο” επιδημιολογικά, μπορεί να γίνει και βάφτιση και γάμος, με 9 άτομα συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού της εκκλησίας».

Τι προηγήθηκε

Ο Άδωνις Γεωργιάδης την Κυριακή ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι έγινε νονός σε βάφτιση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αεροπαγίτου, στην Αθήνα προκαλώντας αντιδράσεις καθώς σύμφωνα με τα νέα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ στην Αττική δεν επιτρέπονται βαπτίσεις.

Ολόκληρη η ανάρτητη του υπουργού:

«Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα (σε άδειο Ναό λόγω του ιού δυστυχώς). Συγκινούμαι πολύ όταν σκέφτομαι ότι ένας ακόμη πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος προστέθηκε στο Σώμα της Εκκλησίας μας. Καλότυχος!»

Η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα, σχολίασε το γεγονός με την παρακάτω ανάρτηση: «Ενα θέμα με την ισονομία το έχουμε σε αυτή τη χώρα ε; χτεσινό ποστ του AdonisGeorgiadi. Μόνο που σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ. οικ.14453/5.3.2021 οι βαφτίσεις στην Αττική δεν επιτρέπονται. Για τα μέλη της ΝΔ ισχύει άλλη ΚΥΑ;», με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά: «Κυρία Κουτσούμπα θα σας λυπήσω αλλά για τη συγκεκριμένη βάπτιση η οικογένεια για σοβαρούς οικογενειακούς της λόγους έκανε αίτηση και έλαβε άδεια για την πραγματοποίησή της την συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Η άδεια έχει ημερομηνία 05/03/2021 και εξεδόθη από την Πολιτική Προστασία».

Τη Δευτέρα ο Άδωνις Γεωργιάδης με νέα ανάρτησή του στο Facebook έδωσε εξηγήσεις για το γεγονός αναφέροντας:

«Η βάπτιση στην οποία παρευρέθηκα ως νονός, πραγματοποιήθηκε νομίμως κατόπιν αδείας που εξέδωσε στις 05/03/2021 η Πολιτική Προστασία όταν οι γονείς του παιδιού έκαναν την σχετική αίτηση. Αυτή είναι μία διαδικασία που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει αν έχει σοβαρούς λόγους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Παγκόσμιος συναγερμός - Συνεδριάζουν ΠΟΥ και EMA - Τι ισχύει στην Ελλάδα