ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Μεγάλη απάτη - Άρπαξαν 11.000 υποδυόμενοι τους τεχνικούς της... Microsoft

Βόλος: Μεγάλη απάτη - Άρπαξαν 11.000 υποδυόμενοι τους τεχνικούς της... Microsoft
Pixabay

Δείτε πως άδειασαν τους λογαριασμούς δύο πολιτών

Θύματα επιτήδειων έπεσαν δύο πολίτες από το Βόλο, καθώς είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αδειάζουν μετά από επικοινωνία με τους… τεχνικούς.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των πολιτών στην Αστυνομία, δέχθηκαν κλήση από το εξωτερικό και οι απατεώνες προσποιήθηκαν πως είναι τεχνικοί της Microsoft και ζήτησαν να από τους πολίτες να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή τους, δήθεν για προστασία από κακόβουλα λογισμικά.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr,τα δύο θύματα τους πίστεψαν, αλλά αποδείχτηκε ότι κακόβουλα ήταν τα προγράμματα που κατέβασαν στον υπολογιστή τους, καθώς διαπίστωσαν ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους άδειασαν κατά πολύ.

Στη μια περίπτωση πήραν 8.000 € και στη δεύτερη 3.000 €, το πιθανότερο με απόσπαση των κωδικών από τα e-banking των δύο χρηστών.

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική δικογραφία, που ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που καλείται να εντοπίσει σε ποιόν ανήκουν τα σταθερά τηλέφωνα που έγιναν τα τηλεφωνήματα, αν μπορεί να εντοπίσει τους δράστες, αν όχι μέσω των τηλεφώνων, τότε ίσως μέσω των τραπεζικών λογαριασμών που μεταφέρθηκαν τα χρήματα των ανυποψίαστων ανθρώπων.

Το φαινόμενο της εξαπάτησης πολιτών από άτομα που τηλεφωνούν από το εξωτερικό και παριστάνουν τους τεχνικούς της Microsoft, έχει λάβει διαστάσεις λαίλαπας εδώ και καιρό και καθημερινά γίνονται ίσως και χιλιάδες τηλεφωνήματα από χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Σλοβενία, η Εσθονία κλπ., ψάχνοντας θύματα που θα κατεβάσουν στον υπολογιστή κακόβουλα λογισμικά ή θα τους δώσουν απομακρυσμένη πρόσβαση, με στόχο να υποκλέψουν κωδικούς και να τους αποσπάσουν χρήματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το σχέδιο για χαλάρωση των μέτρων - Τι αλλάζει σε μετακινήσεις, κομμωτήρια, λιανεμπόριο