ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Πρώτα τα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο προτείνει ο Βατόπουλος

Lockdown: Πρώτα τα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο προτείνει ο Βατόπουλος

Για τις νέες «βαλβίδες αποσυμπίεσης» του lockdown ενώ τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα μίλησε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Κατά την εκτίμησή του είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο την επόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου με 2.000 κρούσματα εκτός κι αν γίνει με τέτοιο τρόπο που δε θα αυξήσει την κινητικότητα.

Πρόσθεσε, δε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία, καθώς αποτελεί προτεραιότητα τόσο για την Επιτροπή όσο και για την κυβέρνηση, αλλά, όπως είπε, αυτή είναι μια απόφαση πολιτική.

«Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του. Για το πρώτο δειλό, άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα, καθώς ανεβάζει το ηθικό. Είναι μια αποσυμπίεση κι ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

Σχολιάζοντας την εικόνα με τα ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός που έχει γίνει viral, τόνισε ότι «είναι η εικόνα της πανδημίας, των πολλών κρουσμάτων, των πολλών βαριών ασθενών» επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο.

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, «για περίπου μια εβδομάδα ακόμα θεωρώ ότι θα συνεχίσει να ασκείται πίεση στο σύστημα υγείας».

Ερωτηθείς για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, ο καθηγητής Μικροβιολογίας σημείωσε ότι «έχουμε πόλεμο και πρέπει να βοηθήσουν όλοι».

Μιλώντας, τέλος, για τα self test εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι ένα μέτρο που θα λειτουργήσει, αν και όπως είπε, θα πρέπει να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση του κόσμου πώς θα το χρησιμοποιεί και τι θα κάνει εφόσον βγει θετικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στην επίταξη των γιατρών προχώρησε το υπουργείο Υγείας - Η δήλωση Κικίλια