ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Φύλλο πορείας σε γιατρό που εργαζόταν ήδη εθελοντικά

Κορονοϊός: Φύλλο πορείας σε γιατρό που εργαζόταν ήδη εθελοντικά
Intime News

Οι γιατροί που επιστρατεύτηκαν από το υπουργείο Υγείας για να ριχτούν στη μάχη κατά του κορονοϊού παρουσιάστηκαν χθες, Τρίτη, στα πόστα τους 

Τα φύλλα πορείας τούς παραδόθηκαν τη Δευτέρα και, όπως φάνηκε, δεν έλειψαν τα ευτράπελα.

Στο Mega μίλησε η Μαίρη Αγρογιάννη, παθολόγος μονάδας Covid στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, όπου χθες μέχρι τις 20.00 το βράδυ είχαν γίνει 25 εισαγωγές Covid.

«Είχε έρθει συνάδελφος εθελοντικά, είχε υπογράψει σύμβαση με το νοσοκομείο, και χθες του ήρθε χαρτί επιστράτευσης για άλλο νοσοκομείο. Υπάρχουν και τέτοια ευτράπελα, αλλά η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Οι συνάδελφοι που έρχονται, που είναι όλοι χρήσιμοι και όλους τους θέλουμε, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα των διασωληνωμένων στους θαλάμους, και το ότι δεν έχουμε κρεβάτια. Για αυτό επιμένουμε ότι πρέπει να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας με όλες τις δομές του, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας. Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα ο μέσος όρος είναι γύρω στους 5-6», περιέγραψε η κυρία Αγρογιάννη.

Στo Mega μίλησε η κυρία Κατερίνα Αναπλιώτη, επιστρατευμένη πνευμονολόγος στον Ερυθρό Σταυρό, η οποία όπως αποκάλυψε έχει επιταχθεί και παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να έχει εμβολιαστεί.

«Είναι η πρώτη μέρα που παρουσιάζομαι στον Ερυθρό. Έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το πρόβλημα είναι ότι είμαι ακόμα ανεμβολίαστη. Μου είπαν να κάνω υπομονή γιατί περιμένουν πολλοί συνάδελφοί μου να εμβολιαστούν, και αυτή τη στιγμή έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου ανεμβολίαστη. Έχω μια αίτηση που θέλω να καταθέσω στη διοίκηση του νοσοκομείου για αναβολή της επίταξής μου. Θα αιτηθώ να εμβολιαστώ άμεσα και να μπορώ να βοηθήσω τους συναδέλφους μου και το εθνικό σύστημα υγείας», είπε η κυρία Αναπλιώτη.

Δείτε όσα είπε η κυρία Αναπλιώτη στο βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Γιαμαρέλλου στο Newsbomb.gr: Τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται – Πώς θα κάνουμε Πάσχα