ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Μάτι: Ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ ο πρώην αρχηγός της πυροσβεστικής

Φωτιά στο Μάτι: Ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ ο πρώην αρχηγός της πυροσβεστικής

Μάλιστα, πριν την είσοδο του στο ανακριτικό γραφείο, συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια και επιτέθηκαν λεκτικά στον κ. Ματθαιόπουλο.

Ολοκλήρωσε την απολογία του και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ ο πρώην αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Αθανασίου Μαρνέρη την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Μάλιστα, πριν την είσοδο του στο ανακριτικό γραφείο, συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια και επιτέθηκαν λεκτικά στον κ. Ματθαιόπουλο αποδοκιμάζοντάς τον και ζητώντας να απαγγελθούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

«Ο κατηγορούμενος στοχοποιηθηκε από συγκατηγορούμενο του για να αποποιηθεί της δικής του ευθύνης. Με σεβασμό και με αξιοπρέπεια ο κ Ματθαιόπουλος δεν απάντησε σε καμία επίθεση οι σκευωροί θα πάρουν την απάντηση όταν πρέπει» δήλωσε ο συνήγορός του Διαμαντής Μπασαρας, συμπληρώνοντας πως ο εντολέας του δεν φέρει την οποιαδήποτε ευθύνη για την πυρκαγιά.

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο συνήγορος ο εντολέας του δεν φέρει την οποιαδήποτε ευθύνη για την πυρκαγιά. «Με σεβασμό και με αξιοπρέπεια ο κ Ματθαιόπουλος δεν απάντησε σε καμία επίθεση οι σκευωροί θα πάρουν την απάντηση όταν πρέπει», δήλωσε ακόμη ο κ. Μπασαράς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσό «ριφιφί» σε θυρίδες: Τι πρόδωσε τον Βασίλη Γκουρούση - Άφαντος ο «θησαυρός» των 4 εκατ. ευρώ