ΕΛΛΑΔΑ

Self tests: Κατατέθηκαν οι προσφορές των εταιριών για τα 10 εκατ. τεμάχια - Τη Δευτέρα στο Ελεγκτικό

Self tests: Κατατέθηκαν οι προσφορές των εταιριών για τα 10 εκατ. τεμάχια - Τη Δευτέρα στο Ελεγκτικό
InTime

Τη Δευτέρα (29.03) θα φτάσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο φάκελος των προσφορών για τα self tests από τις εταιρίες που ενδιαφέρθηκαν και συμμετείχαν στον διαγωνισμό «εξπρές».

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ανταπόκριση που υπήρξε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια των 10 εκατ. self tests προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, οι εταιρίες που κατέθεσαν φάκελο με προσφορά έφτασαν στις 30.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μόνο έξι – επτά από αυτές πληρούσαν τις προδιαγραφές. Τη Δευτέρα (29.03), εν τω μεταξύ, ο φάκελος με τις προσφορές θα πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο όπου θα διενεργηθεί ο έλεγχος πριν παρθεί η απόφαση για την εταιρία που θα κληθεί να προμηθεύσει τη χώρα με τα self tests.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η παράδοση από την εταιρία που θα αναλάβει το έργο θα πρέπει να γίνει άμεσα. Σε χρονικό ορίζοντα επτά ημερών θα πρέπει να παραδοθούν τα 10 εκατ. ατομικά τεστ για τον κορονοϊό, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί πως από τις αρχές Απριλίου θα αρχίσει η δωρεάν διανομή τους μέσα από τα φαρμακεία σε όλη την επικράτεια. Θυμίζουμε πως κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα να πάρει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 735 διασωληνωμένους, 1.449 μολύνσεις και 54 θανάτους