ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Βασιλακόπουλος: «Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με κόσμο που κόλλησε με μεγάλες... φούσκες»

Κορονοϊός - Βασιλακόπουλος: «Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με κόσμο που κόλλησε με μεγάλες... φούσκες»
IN TIME

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Να ξεκινήσει αρχικά το μικρό λιανεμπόριο με άνοιγμα των μικρών επιχειρήσεων για μια εβδομάδα

«Πρέπει να θεραπεύσουμε τις αιτίες που μας έφεραν εδώ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε «οι μεταδόσεις γίνονται μέσα στα σπίτια (πάω σε σπίτια συγγενών ή φίλων, βγάζω την μάσκα πιο εύκολα) ενώ επεσήμανε πως τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με κόσμο που κόλλησε με μεγάλες... φούσκες.

Ο ίδιος προτείνει να ξεκινήσει αρχικά το μικρό λιανεμπόριο με άνοιγμα για μια εβδομάδα των μικρών επιχειρήσεων και μετά να ανοίξουν τα μεγάλα καταστήματα με μεγάλη προσοχή έτσι ώστε να μειωθεί η μετάδοση στα σπίτια.

Εκτιμά ότι η εστίαση πρέπει να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους και ότι τα σχολεία δεν γίνεται να τα ανοίξουν όλα μαζί. «Πρέπει πρώτα να ανοίξουν τα λύκεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως ο κόσμος δεν συμμετέχει στην εφαρμογή του lockdown γιατί δεν αντέχει άλλο και ότι το εμβόλιο αποτελεί την λύση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργος Καρανίκας δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως έχουν υιοθετήσει και τις προτάσεις του κ. Βασιλακόπουλου και αναμένουν τις προτάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου με αγωνία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Κωδικός «ελεγχόμενη αποσυμπίεση»: Οι τελευταίες σκέψεις για εμπόριο, σχολεία, εστίαση