ΕΛΛΑΔΑ

Εργατικό δυστύχημα στην Εύβοια: 3 συλλήψεις για τον τραγικό θάνατο των εργατών -Οι βαριές κατηγορίες

Εργατικό δυστύχημα στην Εύβοια: 3 συλλήψεις για τον τραγικό θάνατο των εργατών -Οι βαριές κατηγορίες

Μετατράπηκαν σε συλλήψεις οι 3 προσαγωγές μετά το τραγικό εργατικό δυστύχημα στο Γυμνό της Εύβοιας

Με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών, κατηγορούνται οι τρεις συλληφθέντες για το τραγικό δυστύχημα στην Εύβοια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, για τον τραγικό χαμό των τεχνικών συνελήφθησαν ένας εργοδηγός, ένας μηχανικός αλλά και η επιβλέπουσα του έργου.

Θυμίζουμε πως οι άτυχοι άνδρες ήταν εργαζόμενοι σε εργολάβο, που είχε αναλάβει το έργο της υπογειοποίησης στην περιοχή.

Από το πρωί της Πέμπτης υπήρχε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο σημείο και οι άτυχοι εργάτες αφότου ήρθε το ρεύμα συνέχισαν υπό χαμηλή τάση να εργάζονται, με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο, όπως αναφέρουν πολίτες της περιοχής.

Δείτε την gallery:

Ένας τέταρτος εργαζόμενος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας έχοντας υποστεί εγκαύματα. Η τραγωδία έχει συγκλονίσει τους κατοίκους στην περιοχή, με τις μαρτυρίες να προκαλούν σοκ.

Ενδεικτικό του πόσο σοκαριστικό ήταν αυτό που συνέβη, αλλά και πόσο αποτρόπαιο ήταν το θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι, είναι αυτό που είπαν οι άνθρωποι που πρώτοι βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας. «Είμαστε συγκλονισμένοι αυτό που αντικρίσαμε όταν φτάσαμε στο σημείο δεν περιγράφεται. Τα κεφάλια τους έβγαζαν καπνούς, ο κόσμος έβγαζε κραυγές, δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει αυτό που έγινε», σχολίαζαν χαρακτηριστικά στο Newbomb.gr.

Μάλιστα άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί για λογαριασμό των αρχών, σχολίαζαν πως στα χρόνια που υπηρετούν δεν έχουν αντικρίσει κάτι ανάλογο, κάνοντας λόγο για εικόνα – σοκ που προκάλεσε τρόμο στους κατοίκους.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας, όπου συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις όποιες βλάβες, μέσα σε πολύ βαριά ατμόσφαιρα μετά το τραγικό δυστύχημα που έχει «παγώσει» την τοπική κοινωνία της Εύβοιας. Το θλιβερό συμβάν έλαβε χώρα σε πολύ κεντρικό σημείο του χωριού Γυμνό, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Αμαρύνθου, με τους περιοίκους να παραμένουν σοκαρισμένοι.

Δείτε το βίντεο του Newsbomb.gr

Συγκλονίζει ο άνθρωπος που έφτασε από τους πρώτους στο σημείο

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες που έφτασε πρώτος στο σημείο μίλησε στο Newsbomb.gr, λέγοντας συγκλονισμένος, «ήμουν από τους πρώτους που έφτασε στο σημείο, εύχομαι κανείς να μην ζήσει αυτό που είδαμε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε εξηγώντας πως έγινε το περιστατικό. «Ήταν μια ομάδα εργολάβου, οι οποίοι έβαζαν καινούριες κολώνες της ΔΕΗ, δίπλα στις ήδη υπάρχουσες. Φέρεται πως ο γερανός την κολώνα για να την τοποθετήσει μέσα στο έδαφος, την ακούμπησε δίπλα στα σύρματα της υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα όσοι ήταν πάνω αλλά και γύρω από την κολόνα να καούν».

Όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, οι υπάλληλοι είχαν μετέβη στην περιοχή για να εκτελέσουν έργα του ΔΕΔΔΗΕ που αφορούσαν στην υπογειοποίηση των καλωδίων.

Για τα αίτια του δυστυχήματος, ο κ. Αδαμίδης σημείωσε πως «ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά και περισσότερες διευκρινίσεις θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες».

Η πλευρά του ΑΚΤΩΡΑ, που είναι η εργολαβική εταιρεία που υλοποιούσε τα συγκεκριμένα έργα, αναφέρει πως έχει μεταβεί το Γυμνό Ευβοίας ο διευθυντής έργων και αργότερα μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έτσι έγινε το φρικτό δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς στην Εύβοια