ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανία: Αναπόφευκτο ένα πιο αυστηρό lockdown, εκτιμούν διακεκριμένοι επιστήμονες

Γερμανία: Αναπόφευκτο ένα πιο αυστηρό lockdown, εκτιμούν διακεκριμένοι επιστήμονες
(AP Photo/Matthias Schrader)

Αναπόφευκτο θεωρεί ένα αυστηρότερο lockdown στο προσεχές διάστημα, ο επικεφαλής του τμήματος Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Charité, Κρίστιαν Ντρόστεν, λόγω κυρίως της «βρετανικής» παραλλαγής.

«Δεν θα αποφύγουμε ένα σοβαρό lockdown», δηλώνει ο κ. Ντρόστεν στο περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει αύριο και επισημαίνει ότι το μερικό lockdown που εφαρμόστηκε στο Παρίσι και στο Λονδίνο, δεν είχε αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την πιο επιθετική παραλλαγή του ιού. «Οι αριθμοί εκεί αυξήθηκαν, καθώς και τα σοβαρά περιστατικά και αυτά που κατέληξαν σε θάνατο», προσθέτει και εκφράζει την πεποίθηση ότι υπάρχει ακόμη μια ευκαιρία κάτι τέτοιο να αποφευχθεί στις μεγάλες γερμανικές πόλεις. «Απαιτείται για αυτό πολιτική δράση τώρα και στήριξη από όσο το δυνατόν περισσότερους», τόνισε.

Σε αντίστοιχο τόνο, η καθηγήτρια μικροβιολογίας Μελανί Μπρίνκμαν κατηγόρησε τους πολιτικούς για καθυστέρηση στην λήψη μέτρων και ημίμετρα στη διαχείριση της πανδημίας. Μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, η κυρία Μπρίνκμαν ζήτησε μια άμεση και συνολική στρατηγική ανάσχεσης του κορονοϊού, προκειμένου να αποτραπεί ένα διαρκές lockdown και χαρακτήρισε «αδιανόητα» τα σχέδια χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού που ετοιμάζουν κάποια κρατίδια. «Πρόκειται για απερισκεψία. Έχουμε να κάνουμε με νέα παραλλαγή του ιού. Θα εκπλησσόμαστε διαρκώς. Και οι πολιτικοί πρέπει αυτό να το επικοινωνήσουν και να το εξηγήσουν στον κόσμο», δήλωσε η μικροβιολόγος.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οριστικό: Δεν ανοίγουν τα καταστήματα - «Μπλόκο» στις διαδημοτικές σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα