ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Καπραβέλος: Το τελευταίο κύμα δεν έχει πιάσει οροφή - Τι ανέφερε για self test

Κορονοϊός - Καπραβέλος: Το τελευταίο κύμα δεν έχει πιάσει οροφή - Τι ανέφερε για self test

Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, τα self test αλλά και για το κλείσιμο του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, τοποθετήθηκε ο διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου»

Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας και τη στρατηγική των self tests εξέφρασε ο διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

«Το κύμα δεν έχει πιάσει οροφή. Τα νοσοκομεία πιέζονται πολύ στη Θεσσαλονίκη και δεν φαίνεται αποκλιμάκωση» είπε στην ΕΡΤ σημειώνοντας πως τώρα είμαστε μπροστά σε μια νέα στρατηγική που δεν έχει δοκιμαστεί και γίνεται απουσία των βωμών πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

«Βάζουμε στην ευθύνη των πολιτών τη διάγνωση την ώρα που τα κρούσματα είναι πολλά, περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται, τα λεγόμενα συμπωματικά. Η συνταγή από τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα σε πιο στοχευμένη παρέμβαση σε αυτή τη φάση είναι παρακινδυνευμένη» είπε προσθέτοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει μαγική λύση.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη όπου το λιανεμπόριο είναι κλειστό ενώ δεν συμβάλει τόσο στη διασπορά, εκτίμησε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα φέρει μάλλον αναστάτωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη στη Λαμία για την 36χρονη που «έσβησε» στο τιμόνι: «Ήταν ένας άγγελος» λέει ο σύζυγός της