ΕΛΛΑΔΑ

Fake news για τα self test: «Μετά το δεύτερο θετικό τεστ, παίρνουν τα παιδιά σε δομές covid»

Fake news για τα self test: «Μετά το δεύτερο θετικό τεστ, παίρνουν τα παιδιά σε δομές covid»

Μόνο απίστευτα μπορούν να χαρακτηριστούν τα fake news, που αφορούν στα self test για τον κορονοϊό στα σχολεία και κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου στα social media. Mάλιστα κυκλοφορεί και μία έτοιμη μηνυτήρια αναφορά, την οποία - όπως προτρέπουν χρήστες - πρέπει όλοι γονείς να συμπληρώσουν για να στραφούν εναντίον... εκπαιδευτικών

Μάλιστα αυτό αφορά άκρως παράλογες κατηγορίες, ακόμη και για «κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος»...

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, με την επανέναρξη των μαθημάτων στα Λύκεια υπό το καθεστώς των self test, υπήρξαν περιπτώσεις γονέων τόσο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όσο στο Ρέθυμνο και αλλού, που κινήθηκαν με μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών, επειδή δεν επέτρεψαν την είσοδο στα παιδιά τους χωρίς τη σχετική βεβαίωση με το αποτέλεσμα του self test.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί μία ψευδής είδηση, η οποία αναφέρει ότι «την δεύτερη φορά που κάποιο παιδί βγαίνει θετικό σε self test το “αρπάζουν” και το βάζουν σε δομές covid».

Αυτή η θεωρία συνωμοσίας κάνει τον γύρο του διαδικτύου από άτομα που προτρέπουν τους γονείς να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να υποβληθούν σε self test.

«Δίνουν λύσεις» για την περίπτωση που κάποιος διευθυντής σχολείου απαγορεύσει την είσοδο στα παιδιά τους – κάτι το οποίο θεωρούν αντισυνταγματικό-, παραθέτοντας μία έτοιμη μηνυτήρια αναφορά την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να στραφούν εναντίον εκπαιδευτικών, επικαλούμενοι μεταξύ άλλων, το άρθρο 120 του συντάγματος, ευελπιστώντας να παρέμβει εισαγγελέας.

Στόχος είναι να πείσουν «όλους τους γονείς» να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και να «ταράξουν» το εκπαιδευτικό σύστημα ώστε να σταματήσει η «παρανομία», όπως χαρακτηριστικά λένε.

Απίστευτα πράγματα...

Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε δομές «συγκέντρωσης» για κρούσματα κορονοϊού, παροτρύνοντας τους γονείς «να ξυπνήσουν» και να «μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε σε δομές κορονοϊού».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Δένδια – Ερντογάν: Γιατί ο «σουλτάνος» ζήτησε να δει τον Έλληνα υπουργό –Όλο το παρασκήνιο