ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ένταση στο σχολείο που τελούσε υπό κατάληψη στον Εύοσμο για τα self test

Επεισοδιακή κατάληψη

Επεισοδιακά ξεκίνησε η μέρα για τη σχολική κοινότητα στον Εύοσμο, καθώς κατάληψη πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μαθητές στο 1ο Γενικό Λύκειο

Μεγάλη ένταση επικράτησε το πρωί σε σχολείο στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη, όπου μαθητές που είναι αντίθετοι στα self test έκαναν κατάληψη στο σχολικό ίδρυμα.

Αφορμή για την κατάληψη στάθηκε η ένταση μεταξύ μητέρας μαθητή και του διευθυντή για το γεγονός ότι ο γιος της δεν γινόταν δεκτός στο σχολείο χωρίς αρνητικό self test.

Μικρή μερίδα μαθητών, όπως καταγγέλλουν συμμαθητές τους, έβαλε από το πρωί λουκέτο στο σχολείο με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι υπόλοιποι να εισέλθουν για να κάνουν μάθημα. Στο σημείο βρέθηκαν και γονείς, που μίλησαν στους ανήλικους σχετικά με την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα των self test.

Καθώς η ώρα περνούσε, περισσότεροι μαθητές έφταναν στο σημείο και η ατμόσφαιρα γινόταν εκρηκτική.

Οι γονείς επιχείρησαν να τους εξηγήσουν το σκεπτικό τους κατά των self test, με εκείνους όμως να αντιδρούν και να ζητούν να κάνουν το μάθημά τους.

Παράλληλα, έξω από το σχολείο έφτασαν και γονείς άλλων μαθητών που αντέδρασαν στην προσπάθεια των ενηλίκων να μιλήσουν με τα παιδιά τους.

Τελικά επικράτησε η λογική και το σχολείο άνοιξε μετά τις 9.

Πώς ξεκίνησε η ένταση

Η ένταση ανάμεσα στον διευθυντή και την μητέρα του μαθητή της Α’ Λυκείου ξεκίνησε την Δευτέρα όταν ο μαθητής πήγε στο σχολείο χωρίς αποτέλεσμα self test.

Σήμερα το πρωί, η μητέρα του μαθητή βρέθηκε έξω από το σχολείο και σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε «αναξιόπιστα» τα self test επικαλούμενη τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

«Βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του» υποστήριξε η μητέρα του μαθητή.

Όπως είπε υπέβαλε «μήνυση κατά της διοίκησης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου γιατί δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες».

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα self test αντικρούονται με τα ιατρικά κέντρα», υποστήριξε η μητέρα και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self tests ούτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν στον οργανισμό κάθε παιδιού».

Μάλιστα, είπε πως η ίδια έχει νοσήσει από κορονοϊό, με όλα τα συμπτώματα και «το έχω αντιμετωπίσει με σωστή αγωγή που μου υπέδειξε γιατρός»

Το μεσημέρι της Τετάρτης, μάλιστα, μια ομάδα περίπου τριάντα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το σχολείο για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στην μητέρα του μαθητή.

Όταν είδαν να καταφτάνει έξω από το σχολείο ένα περιπολικό της Αστυνομίας το περικύκλωσαν και ζητούσαν από το πλήρωμά του να συλλάβει τον διευθυντή αγνοώντας ότι με προφορική εντολή του εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Δένδια – Ερντογάν: Γιατί ο «σουλτάνος» ζήτησε να δει τον Έλληνα υπουργό –Όλο το παρασκήνιο