ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που πολίτες περικυκλώνουν περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που πολίτες περικυκλώνουν περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο βίντεο από το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα πολιτών που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του συντάγματος» βρέθηκαν εκεί για να συμπαρασταθούν στη μητέρα ενός μαθητή του σχολείου, η οποία απαιτούσε να μπει ο γιος της για μάθημα χωρίς να έχει υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού.

Στο βίντεο φαίνονται οι πολίτες, κάποιοι από τους οποίους φορούν στρατιωτικούς μπερέδες, να ζητούν από αστυνομικό να συλλάβει τον διευθυντή του σχολείου επειδή εφάρμοσε την κείμενη νομοθεσία. Στη συνέχεια ζητούν τα στοιχεία του και δηλώνουν ότι θα του κάνουν μήνυση. Ο αστυνομικός τους λέει να απευθυνθούν στο αστυνομικό τμήμα και μπαίνει στο περιπολικό μαζί με την συνάδελφό του. Τότε οι πολίτες περικυκλώνουν το περιπολικό με σκοπό να μην επιτρέψουν την αποχώρησή του.

Το πλήρωμα του περιπολικού ζήτησε ενισχύσεις. Σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη δικυκλιστών των ομάδων Ζ και ΔΙ.ΑΣ.

Το περιστατικό προκάλεσε συζητήσεις στα υψηλά κλιμάκια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των μελών της ομάδας «θεματοφύλακες του συντάγματος». Εκτός αυτού δεν αποκλείεται να διαταχθεί ταυτοποίηση των «θεματοφυλάκων» για να τους βεβαιωθούν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση.

Πηγή: thestival.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αποκάλυψη - «Σε ένα μήνα θα κατέθετε για πολύκροτη υπόθεση»